Miközben a napokban mindenki Venice-lázban ég, a BlackBerrynél azért távolról sem minden az új, állítólag Androidot futtató csúszkamobilról szól, noha kétségtelenül fontos momentum lesz majd a cég életében az újdonság leleplezése. De addig is a vállalat több érdekes és hasznos projekten dolgozik, például egy 

DOBOZON.

Nagyon olcsó poén lenne varázsdoboznak hívni, de ettől még varázslatos, de legalábbis nagyon hasznos dolgokra lesz képes a mögötte álló teljes infrastruktúrával. A megoldás lényegében egy nyomkövető, melyet a legváltozatosabb területeken, de leginkább a logisztikában, fuvarozásban lehet majd használni, például klasszikus flottakövetésre.

merci_kamionok.jpg

Ehhez hasonló megoldások amúgy már régóta léteznek, a BlackBerry azonban a projektért felelős alelnök, Dr Sandeep Chennakeshu elmondása szerint egy kézben fog össze mindent, a hardvertől kezdve a cloud platformon át az okostelefonos kezelőfelületig bezárólag, mindezt pedig elsősorban előfizetéses modellben, komplett csomagként kínálnák.

Magáról a kütyüről nem sokat tudni, vélhetően lesz benne valamilyen GPS vevő, egy kommunikációs modul és egy akkumulátor, utóbbiról úgy hírlik, hogy akár 5 évig is el tudja látni árammal az eszközt. A modult csepp-, por-, és ütésállóra tervezik (megfelelve az IP67 minősítésnek), tíz perc alatt telepíthető bárhová és körülbelül akkora lesz, mint egy kisebb-közepes könyv. 

A termék átfogó tesztje két hónapon belül kezdődhet, vagyis ezúttal is elsősorban óvatos puhatolózásról van szó az IoT, azaz rendkívül hülye magyar fordításban a "dolgok internete" szegmensben, ahol a BlackBerry az okostelefon-érához hasonlóan úttörő szerepet akar betölteni. Ehhez egyébként minden adottsága és know-how -ja (plusz szabadalma) megvan a cégnek sok más piaci szereplővel ellentétben, akik többnyire csak beszélni tudnak a témáról, kézzelfogható megoldást már nem feltétlenül tudnak felmutatni záros időn belül.

Via The Indian Express.

süti beállítások módosítása