Egy kis mea culpázással kezdeném ezt a posztot, hiszen ELKÉPESZTŐ erőfeszítéseink ellenére mind a mai napig nem sikerült elintézni, hogy az Egy nap a városban blog múlt héten megjelent mobilalkalmazása, a Városban bekerüljön a BlackBerry Worldbe. Ilyen szőrszálhasogató jóváhagyási és feltöltési procedúrára én sem számítottam, kicsit jobban értem most már azokat a fejlesztőket, akik inkább hagyják a fenébe a BB10 platformot. Na de egy ilyen remek kezdeményezésnek nem tehet keresztbe semmi, a Városban app mostantól a számotokra is elérhető, csak a BerryBlogon keresztül!

varosban_2.jpg

Ja igen, hogy miről is szól ez az alkalmazás. Ha olvasod az Egy nap a városban blogot, akkor könnyű a válasz: nagyjából ugyanarról, amiről a blog is. Vagyis jó helyekről (éttermekről, kávézókról, bárokról stb.), melyeket mostantól már a telefonod segítségével is felfedezhetsz! Emellett mivel nem közösségi alapokon szerveződik az adatbázis, nem lehet meghekkelni sem úgy, mint mondjuk a TripAdvisort. Hátránya viszont, hogy egyelőre csak Budapesten és vonzáskörzetében találhatsz rá a segítségével szuper helyekre. A Városban app azonban nem csak ezért több, mint egyszerű étteremkalauz, hiszen többek között lehetőséged adódik rá, hogy az alkalmazást használva segíts azokon a gyerekeken, akik nem jutnak a hét minden napján megfelelő étkezéshez.

Ez a teljesen egyedülálló Város Hőse projekt, amiről Magyarósi Csaba barátom mesél nektek az alábbi videóban:

Szóval ha csak egyetlen androidos alkalmazást töltesz le a BB10-es telefonodra, akkor szerintem több okból is nyerő lehet Csabáék Városban appja, melyet jelenleg az alábbi linkről tudsz elérni (ha telefonról nyitod meg, a letöltést követően indítsd el az .apk telepítőcsomagot, és hagyd jóvá a telepítést, valamint add meg a megfelelő hozzáféréseket az appnak):

Városban alkalmazás BB10-kompatiblis androidos port elérhetőség.

süti beállítások módosítása