A PRIV-ről sok mindent nem tudunk még, azt viszont már lehet tudni, legalábbis a BlackBerry előrevetítette, hogy a cég a legbiztonságosabb androidos mobilt kívánta megalkotni, és ez alighanem sikerült is neki -- jóllehet erre a posztra, sőt, a világ legbiztonságosabb okostelefonja szerepére pályáznak többen is, egyebek mellett a megtévesztő hirdetésekben oly profi Silent Circle is.

Bár arról még egy szót sem szólt hivatalosan a BlackBerry, hogy mégis mitől lesz olyan biztonságos a PRIV, nem nehéz kitalálni, hogy több komponens együtthatójáról lehet szó.

priv_safeguard.jpg

Ezen komponensek egyike a BlackBerry Safeguard nevű felület lesz, melyről az N4BB tett közzé először képernyőfotókat. Ez a program segít összegezni a készülék biztonságspecifikus beállításait, így például egy felületen megmutatja a felhasználónak, hogy milyen jelszóvédelem van a készüléken, vagy éppen be van-e kapcsolva az adattitkosítást. A Safeguardból emellett ezek az opciók könnyűszerrel elérhetők, megváltoztathatók lesznek, vagyis egy komplett biztonsági központról van szó, melyet egyébként más platformokon, sőt, PC-ken is látni. Egyes spekulációk szerint a Safeguard nem is a BlackBerry terméke valójában, hanem egy külső fejlesztő, tippre a kanadaiakkal évek óta partneri viszonyban lévő Trend Micro műhelyéből származik.

Az N4BB volt olyan kedves, és a Safeguard mellett közzé tett még néhány screenshotot a PRIV-ről, ha lúd legyen kövér alapon, így többek közt megbizonyosodhatunk arról, hogy a telefon 18 megapixeles kamerája 4K-s videofelvételek készítésére is alkalmas lesz, CPU pedig 64 bites üzemmódban működik majd, ami mondjuk nem különösebb meglepetés, tekintve hogy a Snapdragon 808-as lapkánál ez alapfunkció.

priv_back.jpg

Végül még itt van két kép, az egyik a hátlapról, a másik a hajlított kijelzőről: a PRIV most már szinte biztos, hogy ugyanazt a selymes felületű, amúgy karbonszálas mintázatú hátlapot kapja majd, mint a Z30, vagy éppen a Q10.

priv_charging.jpg

A hajlított oldalú kijelző kapcsán az egyik legfontosabb kérdés, hogy amellett, hogy ez a kialakítás elég egyedi külsőt kölcsönöz a telefonnak (és jó drága), van-e bármi praktikus értelme. A fenti fotón erre látszik egy kísérlet, töltés közben fut felfelé egy csík a kijelző oldalán, így a telefonra oldalról rápillantva is látszik a töltöttségi szint ilyen helyzetben. Mit mondjak, nem valószínű, hogy ez lesz az a képesség, amitől tömegek rohannak majd a boltokba, de jó kiegészítője lehet az összképnek, pláne ha még további extrákat is lehet majd rá építeni.

Via N4BB.

süti beállítások módosítása