A PRIV, vagyis a BlackBerry első androidos okostelefonja a magyar mainstream sajtót is élénken foglalkoztatja, itt van például a mai sajtószemlében a címadásban oly profi HVG Online egyik cikke, ami végre lerántja a leplet a rejtélyről, hiszen ez a címe:

Kiderült: ennyibe fog kerülni a BlackBerry első androidos telefonja

Kiderült, aha.

A cikket amúgy abból a szempontból egész jól megírták, hogy az igazán drámai hatás érdekében csak az utolsó bekezdés adja meg a választ a kétségtelenül meglehetősen sokakat foglalkoztató mennyi az annyi kérdésére.

venice_android2.jpg

A forintra kalkulált ár (egész pontosan 172 ezer forint) amúgy egész jól hangzik, ennyiért vinnék is a PRIV-et, mintha ingyen osztanák, szóval igazán kár, hogy a telefon valójában rohadtul nem ennyibe fog kerülni. 

Már eleve: az árral kapcsolatos infó a Weiboról származik, vagyis egy olyan piacra vonatkozik (Kína), ahol a BlackBerry hivatalosan nincs is jelen. Namost itt 3999 kínai jüan-os árat emlegetnek, ez átszámítva valóban kábé 630 dollár, ami középárfolyamon csakugyan körülbelül 172 ezer forint, de ennek az átváltásnak nagyjából annyi köze van a tényleges árhoz, mint Kanadának a Szaharához.

Az ajánlott végfelhasználó ár tehát még mindig nem nyilvános, de ha minden az eredeti irányba mutat tovább, akkor a HVG által közzétett árat (sajnos, nem sajnos, ez van) jó pár tízezressel meg kell majd toldani, feltéve ha valaki elsők közt akarja megvenni a telefont, nem pedig a másodpiacon, használtan.

Szóval ha a BlackBerry PRIV hivatalos (európai) árára vagy kíváncsi, olvasgasd szorgalmasan a BerryBlogot, itt első közt tudhatod meg, mennyibe fog kerülni a cég első androidos csúcskészüléke.

Címkék: ár priv
süti beállítások módosítása