Múlt csütörtökön megjelentek az interneten az első renderek a BlackBerry következő, feltételezhetően megjelenés előtt álló androidos mobiljáról, a Viennáról, most pedig már néhány alapadat is kiszivárgott az állítólagos újdonságról a BlackBerryCentral jóvoltából. Bár túl sokat továbbra sem tudni a készülékről, legalább azt most már el lehet képzelni, mekkora lesz. Valószínű, hogy akinek a Z30 testhez álló volt, az nem fog csalódni a Viennában sem.

vienna_bbcentral.jpg

A blog szerint a Viennának ugyan kisebb kijelzője (4,4") lesz, mint a Z30-nak (5"), a fixen beépített, négysoros billentyűzet azonban alaposan megnöveli majd a mobil magasságát, míg széltében nagyjából ugyanolyan méretű lesz a telefon, mint a Classic, vagy a Z30. Ez egyébiránt körülbelül

147,3 x 71 millimétert jelent, 9,8 milliméteres vastagság mellett.

A BlackBerryCentral informátora szerint a 4,4 hüvelykes kijelző felbontása amúgy 1920x1440 pixel lesz, ami ha igaz, akkor még a PRIV-nél is pengébb kijelzője lehet a Viennának, legalábbis ami a pixelsűrűséget (545,45 ppi) illeti. 

A fentieken túl még azt is rebesgetik a Viennáról, hogy valamikor március/április tájékán kerülhet a boltokba, és nagyjából fele annyiba kerülhet majd, mint a PRIV mostani nyitóára (ami gyakorlatilag a Classic árát, vagy ahhoz közeli árat feltételez).

Most már mindjárt itt a jövő tavasz, szóval nem kell sokat várni, hogy kiderüljön, mindez igaz-e, mindenesetre ha igaz, látatlanban az ideinél mindenképpen szebb évet jósolok a BlackBerry hardvergyártó részlegének. Na de neked ezek alapján mi a véleményed?

 Via BlackBerryCentral.

süti beállítások módosítása