Különféle koncepció-telefonokkal mondhatni tele van a padlás, van közöttük jó és kevésbé jó, illetve vannak olyanok, melyeken látszik, hogy olyan ember tervezte, akitől akár a gyártók is tanulhatnának. Itt a BerryBlogon is mutattam már nektek megszámlálhatatlan tervet, most pedig itt egy újabb, melynek különlegessége, hogy egy magyar srác, név szerint Haász Krisztián készítette.

A BlackBerry Q374 (hogy miért pont ez lett a típusneve, arra talán Krisztián majd választ ad) leginkább egy olyan BlackBerrynek tűnik első látásra, melyet a BlackBerry 9900 (Bold) és a még hivatalosan nem is létező androidos QWERTY-s típus, a Vienna ihletett volna. Legalábbis a Viennának vannak (vagyis lesznek) hasonló arányai, tehát portré állású, valószínűleg 4:3-as képarányú kijelzője, alatta QWERTY-gombsorral. A Q374 egyben kicsit amolyan Porsche Design-os jegyeket is visel magán, legalábbis a kissé szögletes sarkok, meg félig-meddig a hátlap erre emlékeztet.

Krisztián amúgy nagyon bölcs módon a Q374 koncepcióval nem kívánt platformokról szóló hitvitákba bonyolódni, így nem derül ki a videóból, hogy a telefonon BB10, Android, netán valami egészen más operációs rendszer futna.

süti beállítások módosítása