A múlt heti CES-en elhangzott nyilatkozatok alapján elég sok félreértés, vagy félinformáció került napvilágra a BlackBerry termékstratégiájával, konkrétan a BlackBerry 10-es megoldások jövőjét illetően. Immár a sokadik alkalommal volt kénytelen tehát magyarázkodni a cégvezetés a vállalat saját blogján, az Inside BlackBerryn, ahol maga John Chen elnök-vezérigazgató írt posztot arról, mi is akkor a terv idén a BlackBerry saját fejlesztésű rendszerével.

Ebből a posztból először is kiderül, hogy a BlackBerry 10 fejlesztése minden híreszteléssel ellentétben tovább zajlik, és a 10.3.3-as verzió mellett idén a 10.3.4-es kiadás is megjelenik a meglévő készülékekre. Chen nem árult el különösebb titkot azzal sem, hogy az új kiadások elsősorban olyan biztonsági funkciókat hoznak majd, melyekkel a BlackBerry tovább erősítheti a pozícióját a kormányzati, és kiemelten biztonságkritikus ügyfelek körében.

passport_pocket.jpg

Vagyis új funkciók integrálására ne nagyon számítson senki, illetve jó eséllyel a BB10, mint alkalmazásplatform menthetetlenül tovább sorvad majd, hiszen ez mondhatni törvényszerű következménye a felhasználó bázis zsugorodásának. Abban a szegmensben azonban, amit a BlackBerry uralni akar, ez nagyjából irreleváns szempont, annál inkább érdekes viszont a hosszú távú support, ami mellett láthatóan elkötelezett a BlackBerry, még akkor is, ha a BB10 nem tudott áttörést elérni világszinten.

Chen végül megerősítette azt is, hogy idén érkezik egy androidos újdonság a kínálatba, amiről majd akkor beszél a cég, amikor minden készen áll -- nem nehéz kitalálni, hogy ez lesz a PRIV-nél várhatóan olcsóbb Vienna, mely leginkább a Classic nyomdokaiba léphet Android-vonalon. És ha engem kérdeztek, a jövő hónapban minden készen fog állni erre.

Via Inside BlackBerry blog.

süti beállítások módosítása