Manapság szinte nincs okostelefon Facebook-kliens nélkül, és ez alól a BlackBerryk sem kivételek, olyannyira nem, hogy talán a BlackBerry 10 az egyetlen olyan platform, amin gyárilag telepítve ott van a Facebook-alkalmazás (a Twitterrel, a LinkedInnel meg a Foursquare-rel egyetemben). Ez a gyári alkalmazás azonban mostanra ezer sebből vérzik sajnos, és nem is túl valószínű, hogy meg fog gyógyulni egyhamar, legalábbis erre utal, hogy utoljára tavaly júniusban frissítették. Úgyhogy éppen itt volt az ideje, hogy egy fejlesztő felkarolja a sanyarú sorsú Facebook-függőket BB10-en, és készítsen egy alternatívát. A fejlesztő a Nemory studios, az app pedig a Face10.

A Face10 fejlesztése azután gyorsult fel szignifikánsan, hogy a BlackBerry lemondott a saját appról, illetve úgy általában minden saját fejlesztésű appról a BlackBerry Worldben, leszámítva a BBM-et. A program hosszadalmas bétatesztelés után ért el a tegnap kiadott 1.0.160.1-es verziószámot viselő változathoz, ami standard és pro funkciókat kínál a felhasználóknak -- utóbbiakat értelemszerűen nem ingyen. A kliens egyébként már első ránézésre is sokkal profibb munkának tűnik, mint a gyári Facebook alkalmazás, lásd a mellékelt képernyőmentéseket.

A Nemory azért gondoskodott róla, hogy lehetőség szerint a legtöbben megvásárolják az kb. 750 forintba kerülő Pro csomagot, mivel többek közt csak ez nyújt Hub integrációt, sötét témát, illetve csak ezzel lehet például választ küldeni a kommentekre. Ezzel egyébként nincs is baj, a Face10-et ugyanis 1, azaz egy darab ember fejleszti a stúdiónál, kvázi hobbi projektként, szóval igazán megérdemli, hogy a munkáját ennyiben támogassák azok a hardcore facebookozók, akik BB10-ről tolják.

A Face10 teljes funkciólistáját megtaláljátok a BlackBerry Worldben, ugyanitt le is tölthetitek az alkalmazást, mely az első két napban ingyenesen biztosít minden funkciót kipróbálásra.

süti beállítások módosítása