A BlackBerry ma ismét bebizonyította, hogy az android-sebezhetőségeket, illetve azok befoltozását (természetesen a Google-lel karöltve) nem veszi félvállról: a cég ma megkezdte annak a soron kívüli, hóközi biztonsági frissítésnek a kiadását, mely egy múlt héten (!) publikált kritikus sebezhetőséget foltoz be.

aae298.jpg

A kanadai gyártó az androidos biztonsági frissítésekkel az elmúlt hónapokban gyakorlatilag mindenki mást megelőzött - olykor még a Google kvázi saját telefonjaira, a Nexusokra is később jött le a frissítés, mint a PRIV-ekre. A cég egyben azt is világossá tette az első androidos BlackBerry megjelenésekor, hogy ha szükséges, akár a havi időközi frissítési ütemet figyelmen kívül hagyva, soron kívül is kiad biztonsági javításokat a készülékekhez az ügyfelek adatainak védelmében.

Ez történt most is, a nagyjából 21 megabájtos biztonsági javítás AAE298-as verziószámra emeli az operációs rendszer kiadását, emellett további vicces addendum, hogy ezzel a biztonsági patch szint április 2-i dátumra ugrik, vagyis a rendszer előrelépett több mint másfél hetet az időben.

süti beállítások módosítása