A mára több mint egymilliárd felhasználóval büszkélkedő WhatsApp méltán számít a földkerekség egyik, ha nem a legnépszerűbb chatplatformjának, annak ellenére, hogy sokáig kizárólag mobilra fókuszált az alkalmazás, az asztali gépek (PC-k) támogatása mondhatni felemás volt. Az adattitkosítást nemrég felülvizsgáló, és ezen a téren korábban szintúgy kihívásokkal küzdő platform azonban mostantól önálló alkalmazásban is elérhető Windows és Mac OS X alatt. 

whatsapp-for-pc.jpg

Aki korábban is csevegett már a WhatsApp webalapú kliensével, annak az önálló szoftver használata valószínűleg nem jelent majd semmilyen problémát, a felület ismerős, a funkciók ugyanazok, csak éppen nem kell elindítani többé a böngészőt a futáshoz. Aminek nyilván az az előnye is megvan, hogy ha a browser összeomlik, a felhasználó vígan cseveghet tovább, és szidhatja a Chrome/Firefox/IE/Safari fejlesztőit zavartalanul a chatablakban.

Ezzel a mostani fejlesztéssel a WhatsApp végleg felzárkózott a Viberhez, Skype-hoz és társaihoz, más kérdés, hogy valószínűleg ez a már eleve elképesztően népszerű kliens számára aligha fog hozni újabb százmilliós felhasználói bázist, erre a legjobb bizonyíték a tulajdonos cég saját chatplatformja, a Facebook Messenger, mely szintén nem rendelkezik PC-s klienssel, mégis legalább annyian használják, mint a WhatsAppot.

Az ügynek természetesen a semmiféle PC-s kimenettel nem rendelkező BlackBerry Messenger (BBM) számára is lehet némi tanúsága, a rajongók szerint ugyanis sokat lendítene a BBM népszerűségén, ha végre lehetne számítógépen is üzenetet pötyögni, ad abszurdum hanghívást indítani. Előbbit a BB10-es Blenddel úgy-ahogy megoldotta a BlackBerry, ám ez a funkció a négy támogatott platform közül egyedül egyen használható. 

A WhatsApp PC-s kliense letölthető erről a hivatkozásról.

süti beállítások módosítása