A BES12, a BlackBerry saját fejlesztésű mobilmenedzsment-platformja mostanra gyakorlatilag mindenféle szervezeti igényt képes kielégíteni, ha a mobileszköz-menedzsmentről van szó, legyen szó kis- és nagyvállalatokról, különböző összetételű és méretű készülékflottáktól, valamint különböző tulajdonosi modellekről. A BlackBerry időről-időre újabb funkciókkal látja el, frissíti a platformot, mely egyrészt az egyre szerteágazóbb igényekre, másrészt az egyre erősödő konkurenciaharcra válasz. Most éppen a BES12 legújabb, 12.5-ös verziója jelent meg, melyre a helyben telepített megoldást használó cégek saját döntésük alapján frissíthetnek, a felhőalapú BES12 Cloud esetén pedig az újdonságok automatikusan életbe lépnek.

bes12_logo.jpg

Az új verzió az adminisztrációs felületet érintően, pontosabban annak kezelhetőségét, átláthatóságát tekintve lett jobb, így elsősorban a Good Dynamics biztonságos mobilalkalkalmazás-platform szorosabb integrációja került bele a mostani kiadásba. Így a rendszergazdának elég egy konzolon keresztül menedzselnie a Good alkalmazásokat, nem kell külön oldalakat behívni és pluszban kattintgatni a rendszer paraméterezéséhez.

A szervezeteknek mostantól nagyobb kontrolljuk van afelett, hogy a mobilflottában használt készülékeken milyen operációs rendszerek (mely verziók) engedélyezettek, melyek nem, illetve külön szabályokat állíthatnak fel azon készülékekre vonatkozóan, melyek hosszabb ideig inaktívak voltak, azaz valamilyen okból kifolyólag nem jelentkeztek fel a céges hálózatra.

Mostantól egy új funkciónak köszönhetően a végfelhasználók már kategorizálni tudják a munkahelyi alkalmazásaikat különböző szempontok alapján, így egy zsúfolt vállalati alkalmazásközegben könnyebben eligazodhatnak a különböző célra használható appok között.

A Good Dynamics alkalmazásplatform komponenseit mostantól a Samsung KNOX konténerizált munkakörnyezetbe is be lehet illeszteni a BES12-n keresztül.

Végezetül a megújult BES12 felhőalapú verziója, a BES12 Cloud immár támogatja a BlackBerry Secure Connect Plus biztonságos IP-tunneling megoldást, valamint kezeli az OS X eszközöket, valamint a Windows 10 eszközök alkalmazásmenedzsment-funkciója is bekerült a kiadásba.

 Az újdonságokról részletesebben az Inside BlackBerry Business blog bejegyzésében olvashattok.  

süti beállítások módosítása