Páran talán emlékeztek még azokra a tavalyi, még a PRIV megjelenése előtt napvilágot látott képekre (az egyiket lásd lent), illetve talán még egy olyan videó is volt, melyeken egy Androidot futtató Passportot lehetett látni - nos egyes híresztelések szerint nem kizárt, hogy ebből a koncepcióból a végén még lesz valami. A BlackBerry eddigi talán legkülönösebb formájú okostelefonja most visszatérhet, immár Androiddal a fedélzetén.

Legalábbis ezt állítja az Nseavoice nevű blog, mely úgy tudja, hogy a Passport 2 (kétlem, hogy ha piacra is kerül, ezzel a névvel jönne) megjelenése a negyedik negyedévben várható, Android 6.0 fut majd rajta, és leginkább a Galaxy Note 6 versenytársa lehet. Már ha a pletykák egyáltalán igazak, és csakugyan készül hasonló mobil a BlackBerry boszorkánykonyhájában.

pp_android.jpg

A BlackBerry idei újdonságairól egyelőre kevés hivatalos információ áll rendelkezésre, új Passport verzióról pedig még csak elszólás szintjén sem lehetett hallani semmit. A Hamburg és Rome kódnevű készülékek közül egyik sem a Passport négyzetes formáját követi, bár a QWERTY-érintőkijelzős hibrid, a Rome valamelyest hasonlít majd a BB10-es csúcsmodellre.

Az sem teljesen kizárt, hogy a hivatkozott blog a Rome-ot tekinti Passport 2-nek, legalábbis az utolsó negyedévre datált megjelenési dátum gyanúsan közel van a Rome vélt megjelenéséhez. Jó nagy tehát a kavarodás, mindenesetre ezt az infót addig se vegye senki sem készpénznek. Ja, hogy meddig? Nem kizárt, hogy a BlackBerry 2017-es első negyedéves üzleti jelentésének jövő heti közzétételével egyetemben lesz egy-két új bejelentése is a cégnek. Meglátjuk, addig is szavazz!

Via Nseavoice.

süti beállítások módosítása