A BlackBerry Messenger funkciói szépen gyarapodtak az elmúlt hónapokban, legyen szó a biztonságos vagy éppen privát kommunikáció hatékonyabb támogatásáról, vagy akár a keresztplatformos videohívásról. Ez utóbbi funkció az iOS-t és Androidot futtató okostelefonok tulajdonosai számára mostantól vált elérhetővé minden régióban, egyelőre tesztjelleggel.

A BlackBerry háttérrendszereinek finomhangolása révén aktivált funkció lehetővé teszi, hogy az iOS-es és androidos eszközökkel rendelkező felhasználók a kiváló minőségű hanghívás mellett immár videohívást is kezdeményezzenek egymás közt, igaz, a minőség egyelőre hagy némi kívánnivalót maga után a rögtönzött tesztek alapján. De egyelőre jóhiszeműen írjuk ezt a tesztüzemmód számlájára.

android_bbmvideo.jpg

Az európai régióban június 14-e óta elérhető bétaprogram minden felhasználónál automatikusan aktiválódik, azaz nem szükséges hozzá a BBM-et frissíteni. A videohívás indítását a chatablak jobb felső sarkában lévő ikonnal lehet kezdeményezni, vagyis mostantól ha erre ráböksz, akkor a rendszer megkérdezi, hogy a partnereddel BBM hanghívást vagy videohívást szeretnél-e folytatni.

Az új funkcióval kapcsolatos tapasztalatokat mi is várjuk, írj ide a kommentekhez, vagy a Facebookra, ahol már csak nagyon kevés hiányzik ahhoz, hogy a 10.000 fős létszámot elérje a közösségünk!

Címkék: video android bbm ios
süti beállítások módosítása