A BlackBerry Passport a maga már-már szürreálisnak mondható, 4,5 hüvelykes képátlójú, négyzetes alakú kijelzőjével mindig is az egyik, ha nem a legkülönlegesebb okostelefonnak számított (illetve számít most is), de valahogy a BlackBerry nem igazán tudta demonstrálni a nagyobb tömegeknek, hogy ez a kijelző valójában mennyivel hatékonyabb tud lenni munkára, mint a hagyományos, 16:9-es, elsősorban multimédiára kihegyezett megjelenítők.

Például olyan alkalmazásokkal, mint, a Work Wide, aminek a zsenialitása éppen abban rejlik, hogy kihasználja ezt a kijelzőt, valamint a BB10 páratlan multitasking, azaz többfeladatos üzemmódját.

workwide_2.png

A külső fejlesztőcsapat (pontosabban egy szem fejlesztő) által készített app tulajdonképpen annyit csinál, hogy felosztja a kijelzőt két részre amolyan Norton Commander módjára, csak itt nem (csak) fájlpanelek lehetnek a két oldalon, hanem például böngésző, képnézegető, SMS-kliens vagy éppen számológép. Az app már egy ideje nem frissült a BlackBerry Worldben, ám most újra feltámadt a remény, hiszen tegnap új frissítés jelent meg hozzá, a fejlesztő pedig egy későbbi, nagyobb csomagot is ígér.

A Work Wide (ami egyébként nem csak Passporton működik) új verziója a Jegyzettömb és SMS-alkalmazást illetően, valamint a szokásos módon jöttek hibajavítások az alkalmazáshoz. 

Szerintem ez az egyik legjobb natív alkalmazás BB10-re, szóval ha tényleg hatékonya munkavégzést akarsz, netán Passport-tulaj is vagy egyszerre, 3,59 euróért valódi ajándék lehet ez az alkalmazás.

A Work Wide-ot itt tudod letölteni a BlackBerry Worldből.

süti beállítások módosítása