Most, hogy végre érkezett (illetve a napokban érkezni fog) a BlackBerrytől egy elérhető árú androidos okostelefon, alighanem többekben felmerül a kérdés, hogy a cég első androidos modellje, a csúcskategóriás PRIV miben nyújt többet vagy mást az újdonsághoz képest több mint kétszeres árért cserébe. A válasz persze elég nyilvánvaló, ha az ember alaposan beleássa magát a két készülék képességeibe, vagy csak megnézi őket egymás mellett, de akinek sem ideje, sem kedve hozzá, annak most itt van egy összehasonlító videó a recombu jóvoltából.

A videoblog nem túl meglepő módon elsőként a kijelzőt emeli ki, mint a legnagyobb különbséget a két modell között, és természetesen nem csak méret szempontjából. A PRIV itt nagyon megveri a DTEK50-et, cserébe utóbbi sokkal vékonyabb és sokkal könnyebb, persze ez meg annak köszönhető, hogy nincs a kijelző alól kicsúsztatható klaviatúrája.

Az összbenyomást tekintve (beleértve a rendszerkomponensek működését, és az általános sebességérzetet) a blog szerint egyáltalán nincs ordító különbség a két készülék között, hiszen mindegyiken ott vannak a BlackBerry exkluzív androidos alkalmazásai, mindkettő ugyanannyira biztonságos, ami egyben azt is jelenti, hogy mindkettőre érkeznek az Android biztonsági frissítések havi rendszerességgel.

BÓNUSZ KONTENT!

Eközben a BlackBerry külön bejegyzést szentelt a hivatalos céges blogon (Inside BlackBerry) annak, hogy a DTEK50 és a BlackBerry Leap között mi is a párhuzam. Vagyis inkább miért magától értetődő upgrade egy DTEK50 a mostanra már kissé meglett korúvá vált Leapről.

Az összehasonlító posztot itt olvashatjátok. 

süti beállítások módosítása