Lehet rajta szomorkodni, sírni, hisztizni, anyázni, örülni, röhögni, ünnepelni, de ez mit sem változtat azon a tényen, hogy a Google mobilos operációs rendszere, az Android lassan TÉNYLEG minden mást kiszorít a piacról. Ezzel gondolom senkinek nem mondtam túl nagy újdonságot, a Gartner frissen kiadott statisztikái alapján az Origo által készített szemléltető ábra azonban hihetetlenül jól illusztrálja a folyamatot.


Create pie charts

Az ábrában az a jó, hogy kitűnően összehasonlítható az egy évvel korábbi helyzettel a mostani, és jól látszik az "alternatív platformok", köztük a BlackBerry (10) és a Windows Phone drámai visszaszorulása. Amiért ugye megint csak kár, de hát így működik a piac, ami platform felosztást tekintve kísértetiesen kezd hasonlítani a PC-k piacára, ahol a Windows van hasonló helyzetben, mint a mobiloknál az Android.

dtek_dtek50.jpg

Nem különösebben meglepő ennek fényében az sem, hogy a BlackBerry tavaly úgy döntött, hogy a BlackBerry 10-es készülékvonal megtartása mellett előrukkol androidos készülékekkel is, melyekből most kezdték szállítani a második variánst, a PRIV-nél lényegesen olcsóbb DTEK50-et. A telefon a PRIV-hez hasonlóan az Android egy a BlackBerry által több ezer ponton módosított, extra alkalmazásokkal ellátott verzióját futtatja, mellyel ez a két készülék jelenleg olyan mobilbiztonságot kínál a dobozból kivéve azonnal, melyet más gyártó nem.

Az óriási androidos bázis rendkívül szegmentált, a megkülönböztetés pedig meglehetősen kínkeserves feladat a gyártóknak, az azonban már a média számára is egyre világosabb, hogy a BlackBerry jó lóra tehet a biztonságos és produktív szolgáltatások erősítésére, kiemelésére. Nem beszélve arról, hogy az Androiddal végre teljesen alaptalanná teszi azokat a vádakat, hogy a BlackBerrykre szinte egyáltalán nem érhetők el alkalmazások.

Via Origo.

süti beállítások módosítása