Kanadában a BlackBerry továbbra is egyfajta nemzeti büszkeség, mely a juharszirup és a hokicsapat mellett a gasztronómia és a sport világán túl a telekommunikáció, és a céges IT globális térképére is elhelyezte a területét tekintve hatalmas, ám lakosságszám alapján alig több mint három Magyarországnyi országot. Éppen ezért egyáltalán nem meglepő, hogy a BlackBerry e heti bejelentése annyira foglalkoztatja az embereket az országban, hogy még egy napirend előtti felszólalást is megért a Kanadai Törvényhozásban tegnap.

Michael Harris, Kitchener-Conestoga parlamenti képviselőjénél azt hiszem én sem tudtam volna pontosabb képet festeni a BlackBerry jövőjéről, melynek fontosságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a beszédet helyenként lelkes taps és bekiabálások is tarkítják, mint egyébként minden, magára valamit is adó angolszász rendszerű parlamentben. 

A beszéd egyik kétségtelenül legérdekesebb momentuma, hogy Harris megemlíti benne a hivatalosan még be sem jelentett DTEK60-at, meg valahogy szóba kerül a Passport márkanév is, hogy pontosan milyen apropóból, az nem teljesen világos. A DTEK60 tehát már itt kopogtat az ajtón, de hogy mit takarhat a másik elszólás? Talán egy Passport 2 márkanevű készüléket (ami talán nem más, mint a már korábban emlegetett Mercury)? Ha már törvényhozás, ezennel szavazásra bocsátom a kérdést:

Via CrackBerry.

süti beállítások módosítása