Hiába tűnt úgy hónapokkal ezelőtt, hogy a BlackBerry letett a készülékekről úgy ahogy van, most mégis egyre valószínűbbnek látszik, hogy az a bizonyos (félig-meddig) házon belül fejlesztett nyomógombos típus, a Mercury meg fogja látni a napvilágot. Mostanában nem nagyon kényeztetnek el minket az új BlackBerryket ábrázoló kiszivárgott fotókkal, de szerencsére a Weibo-nál most valaki megtörte a csendet, és posztolta az internetre az alábbi képeket (amiket időközben töröltek az eredeti oldalról):

mercury-collage.jpg

A fotók tehát állítólag a Mercury-t ábrázolják, és ezek alapján, ha tényleg ilyen lesz a várhatóan jövő év elején érkező mobil, akkor aztán igazán megéri várni rá. A készülék egyébként mintha csak a Passport Silver Edition és a BlackBerry Classic összegyúrásából jött volna létre (bár a hátlapot nem látni), azzal a különbséggel, hogy a Classic fizikai híváskezelő gombjainak itt búcsút kell inteni. Elég nyilvánvaló az is, hogy a telefonon Android fut, hogy pontosan melyik verzió, az ebből a két képből nem derül ki egyértelműen (a Mercury - ha megjelenik - valószínűleg Android 7.0-val jön majd).

Ami még látszik a képen: a kapacitív billentyűzeten a szóközbillentyű gyanús, valószínűleg ez lehet majd az a bizonyos ujjlenyomat-azonosító, amit beépítenek a gombsorba. Aztán ezen a mobilon is látszik oldalt a DTEK sorozattal debütált Convenience key, ami halvány jele lehet annak, hogy ehhez a készülékhez is lehet némi köze a TCL-nek (de persze ez csak merő spekuláció a részemről). Nem tudni, hogy egyszerűen helyhiány miatt, netán a telefon prototípus jellegéből adódóan, vagy az új koncepciónak megfelelően, de ezen a mobilon sincs ott a BlackBerry logó (akárcsak a DTEK-eknél).

Mindenesetre ez a két kép adhat némi reménysugárt az okostelefont használó embertömeg azon szűk szegletének, akik - hozzám hasonlóan - képtelenek üvegen gépelni.

A Mercury egyébként valószínűleg nem lesz olyan izmos vas, mint a DTEK60, teljesítményben inkább a DTEK50-hez hasonlít majd, valószínűleg annál valamivel drágább is lesz. Már ha lesz.

süti beállítások módosítása