Az állítólagos problémák az android futtatókörnyezettel vagy nem relevánsak a BlackBerry számára, vagy csak nagyon szűk felhasználói réteget érintenek, mindenesetre úgy tűnik, hogy most már hivatalosan is rajtot vett a BlackBerry 10 operációs rendszer legújabb, 10.3.3-as verziójának a frissítése. Amit egyébként hangzatosan 10.3.3 for Government Release-nek nevezett el a BlackBerry, nem véletlenül (és valószínűleg ezért sem szempont az android futtatókörnyezet).

A frissítés jóformán egyetlen, lényegi újdonsága, hogy az operációs rendszer megkapta a National Information Assurance Partnership, vagyis a NIAP összesen 3 certfikációját a Commercial Solutions for Classified (CSfC) szinten. Ezzel a certifkációval minden BB10-es készülék rendelkezik majd, amire kijön az új frissítés - ez egyébként a teljes BB10-termékvonalat jelenti, mivel az új OS a több mint három éve piacra került Z10-re éppúgy elérhetővé válik, mint egy Passportra.

A frissítés az egyéni felhasználók számára tehát jóformán semmilyen érdemleges újdonságot nem vezet be, az Egyesült Államok bizonyos kormányzati intézményeinek kapuja viszont mostantól megnyílhat a BlackBerry számára is, most már csak az a kérdés, hogy hosszú távon elérhető lesz-e új készülék, ami ezt a rendszert futtatja (licencelési modell?), illetve a BlackBerry által megerősített Android mikor kaphatja meg ezt a certifikációt (az Android 6.0-t futtató Samsung Galaxy okostelefonok nem mellékesen már megkapták).

Az új rendszer a következő napokban-hetekben válik elérhetővé a független készülékekre, a szolgáltatófüggő telefonok pedig a szolgáltatói jóváhagyatástól függően kapják meg a csomagot.

Via Inside BlackBerry blog.

süti beállítások módosítása