Mától valami megváltozott, többek között a Ti visszajelzéseitek alapján vadonatúj alapokra helyeztük a BerryBoltot, mely idén tölti be az ötödik születésnapját. Az új webshop számos olyan fejlesztést tartalmaz, mely gördülékenyebbé teszi a vásárlást, akár számítógépről, tabletről vagy okostelefonról látogatsz el az oldalra.

dtek60_ujberrybolt.jpg

Az új BerryBolt indulását mindjárt két dologgal is szeretnénk megünnepelni:

November 6-ig mindent ingyen szállítunk, értékhatártól függetlenül

valamint

Az új webshopban már megrendelheted a DTEK60-at, a BlackBerry legújabb csúcskategóriás okostelefonját! A rendeléshez kattints ide!

Az új webshopot természetesen ugyanott találod, ahol a régit, ha pedig korábban már jártál nálunk, és rendelkezel regisztrált felhasználóval, akkor az adataid is szerepelnek a rendszerben. Fontos, hogy az új BerryBolt használatához új jelszót kell kérned, ennek részleteiről rövidesen e-mailt fogsz kapni.

Ami pedig a DTEK60-at illeti, ne feledd, hogy a BerryBolt az országban egyedülállóan 18 ezer forint értékű tartozékot (egy Smart Pocket és egy QuickCharge gyorstöltő) ad ajándékba a készülék mellé.

Látogass el te is a megújult BerryBoltba, és ha észrevételed vagy javaslatod van, ne habozz e-mailt írni az info@berrybolt.hu e-mail címre! És persze gyere vissza máskor is, hiszen ez még nem minden, újabb érdekességek és meglepetések várnak majd az oldalon az év végéig!


A BerryBolt Magyarország első és legnagyobb, kifejezetten BlackBerry termékekre szakosodott webáruháza 2011 óta. A BerryBolt és a BerryBlog közös tulajdonosi háttérrel rendelkezik.

Elmúltak már azok az idők, amikor egy-egy új BlackBerry hivatalos magyarországi megjelenésére hónapokig kellett várni, a cég nevével fémjelzett legújabb, csúcskategóriás androidos mobil ha nem is azonnal, de nagyon rövidesen itthon is forgalomba kerül a hivatalos csatornákon, így a BerryBoltban is.

A cég tegnapi bejelentése alapján készült magyarországi sajtóközleményt lentebb olvashatjátok. Tudom, hogy itthon sokan az árra kíváncsiak, így anélkül, hogy le kéne görgetned a szöveg aljára, elárulom, hogy a DTEK60 bruttó 199.990 forintos fogyasztói áron jelenik majd meg, illetve Magyarországon egyedülálló módon a BerryBolt is csatlakozik a BlackBerry nyugat-európai akciójához, és mindenkinek, aki november 30-ig megrendeli a telefont, ajándékba ad egy Smart Pocketet és egy QuickCharge gyorstöltőt. Az előrendelés hamarosan indul!

400x500_argon_pocketside_eu_eng.png

A BlackBerry bejelentette DTEK60-at, az iparág vezető biztonsági szoftverével ellátott legújabb androidos eszközét

A DTEK60 nagyobb méretű, nagy felbontású kijelzőt, ujjlenyomat-olvasót, hosszú élettartamú akkumulátort, 21 megapixeles kamerát és programozható nyomógombot is kínál

Budapest, 2016. október 26. – A vállalati biztonsági, kommunikációs és mobiltechnológia terén vezető globális szoftverszolgáltató, a BlackBerry bejelentette legbiztonságosabb androidos okostelefon-szériájának legújabb darabját, a DTEK60-at. A DTEK60 hardverét a TCL gyártja, ugyanakkor a BlackBerry védjegyévé vált mobilbiztonságot kínálja csúcskategóriás hardveres képességekkel kiegészítve. A készülék Magyarországon november elejétől elérhető a márka magyar forgalmazójánál, a BerryBoltban.

A DTEK60 a BlackBerry DTEK-szériájának második tagja. A készülék teljes hozzáférést biztosít a cégek és szervezetek számára az androidos ökoszisztémához, a hatékony munkavégzést és a szórakozást a magasabb kategóriákra jellemző tulajdonságok segítik. Megtalálható benne az androidos BlackBerry készülékek összes biztonsági funkciója, beleértve a kategóriájában egyedülállóan gyors biztonsági javításokat és a BlackBerry DTEK alkalmazást, ami lehetővé teszi a felhasználók számára telefonjuk adatvédelmi beállításainak felügyeletét és módosítását.

“A DTEK60-nal a BlackBerry továbbra is arra koncentrál, amiben erősek vagyunk: az élvonalbeli szoftverre és a biztonsági megoldásokra. Ha a logónk feltűnik valahol, az egyenlő a biztonsággal, a kategóriájukban első vállalati szoftverektől a BlackBerry szoftverrel biztonságossá tett eszközökig" - mondta el Ralph Pini, a BlackBerry mobilitási megoldásainak ügyvezető igazgatója és vezérigazgatója.  

A DTEK60 egyebek között a következő adottságokkal rendelkezik:

 • Ujjlenyomat-olvasó: A gyors és egyszerű bekapcsolás és zárfeloldás mellett a BlackBerry ujjlenyomat-olvasója további biztonságot jelent a telefon zárolásának feloldásánál, a jelszótárolóhoz való hozzáférésnél és a vásárlásoknál is.
 • BlackBerry intelligens billentyűzet: A DTEK60-at intelligens billentyűzettel látták el, amely képes tanulni a felhasználótól és fokozni a gépelés pontosságát és gyorsaságát. Gépelés közben javaslatot tesz a szavakra, és akár három nyelv használata is lehetséges párhuzamosan. A szavak a gyors beszélgetéshez könnyen beilleszthetők.
 • BlackBerry Hub: Ez az egységesített postaláda pótolhatatlan eszköz ahhoz, hogy az összes üzenetünket egyetlen felületen gyűjtsük össze – legyen szó e-mailről, naptárról, közösségi oldalak értesítéseiről vagy telefonhívásokról.
 • Programozható BlackBerry nyomógomb: A programozható nyomógomb egyetlen mozdulattal gyors hozzáférést kínál a legtöbbet használt alkalmazásokhoz és egyes funkciókhoz.
 • Borotvaéles képű kijelző: A DTEK60 5.5” Quad HD kijelzője 16 millió szín megjelenítésére képes. A kijelző karcolásmentes üvegből készült, és speciális zsírtaszító bevonatot kapott, ami védi a szennyeződésektől és ujjlenyomatoktól.
 • Bővíthető memória: Az akár 2 TB-os micro SD-kártyák támogatottsága révén a DTEK60 biztosítja a felhasználók számára azt a rugalmasságot, hogy megfizethető és gyorsan cserélhető tárhellyel bővítsék a készüléket letöltéshez, telepítéshez, rögzítéshez és megosztáshoz, igényeik alakulása szerint.
 • Kiváló kamera: A DTEK60-at úgy tervezték, hogy 8 megapixeles elülső kamerája és 21 megapixeles, automata fókuszos hátsó kamerája profi hatású fotókat készítsen. Emellett az olyan lehetőségek, mint a fázisérzékelő automata fókusz és a kéttónusú LED-es vaku azt a célt szolgálják, hogy a kamera folyamatos és pontos fókusszal segítse elő az elmosódásoktól mentes, valósághű fotók készítését még gyenge fényviszonyok mellett is.
 • Hosszú élettartamú akkumulátor: A DTEK60 3000 mAh-s akkumulátora akár 24 órányi folyamatos vegyes felhasználásra is alkalmas. Az akkumulátor töltése a QuickCharge 3.0 gyorstöltő technológiának köszönhetően a megszokottnál lényegesen kevesebb időt vehet igénybe.

 

A készüléket azokkal a biztonsági és hatékonyságnövelő lehetőségekkel is ellátták, amelyek a korábbi androidos BlackBerry készülékeket is jellemezték:

 • Gyors biztonsági javítás: a BlackBerry tartja a rekordot a biztonsági javítások gyorsasága terén, magasra helyezve a lécet az incidenskezelésben és a foltozás-menedzsmentben.       
 • DTEK™ BlackBerry App: a felhasználók számára lehetővé teszi az operációs rendszer és az appok automatikus monitorozását, hogy tudják, a privát adataik mikor kerülhetnek veszélybe, és lépéseket tehessenek a védelmük javítása érdekében. A DTEK app nyomon követi az alkalmazásokat is, és figyelmezteti Önt, ha valaki: képet vagy videót készít a tudta nélkül, bekapcsolja a mikrofonját, üzenetet küld, vagy az elérhetőségeihez vagy földrajzi helyzetéhez akar hozzáférni.       
 • A hardvernél kezdődik a biztonság: a BlackBerry gyártási eljárása során olyan saját technikát alkalmaz, amely a biztonságot a kezdettől fogva előtérbe helyezi. Így minden DTEK60 okostelefon processzora egyedi biztonsági kulcsokkal rendelkezik, melyek eltávolíthatatlanok és megváltoztathatatlanok.     
 • Biztonságos bootolási eljárás: a hardveres kulcsokra építve a DTEK60 biztonságos bootolási láncsora minden betöltődési lépcsőfoknál leellenőrzi, hogy a következő komponens teljesen ép, így biztosítva, hogy az utolsó újraindítás óta nem módosították a készülék szoftverét.  
 • Megerősített androidos operációs rendszer: a BlackBerry kiegészítő biztonsági foltozásokat, javított véletlen számgenerálást, címtartomány generálást és tanúsítványrögzítést nyújt, nehezebbé téve a támadók számára a készülék célbavételét applikáció/rendszer memória túlterhelése által.        
 • FIPS 140-2-nek kompatibilis teljes lemez titkosítás: lopás ellen védi privát adatait, például a fényképeket vagy banki adatokat. A meghajtó-titkosítás minden androidos BlackBerry készülék esetén gyárilag be van kapcsolva.
 • Android™ for Work and Google Play™ for Work: lehetővé teszi vállalati környezetbe való gyors, egyszerű és biztonságos integrálást, ugyanúgy, mint számos üzleti és IT app egyszerű elérését.
 • A vállalati mobilkommunikáció teljes körű támogatása: a DTEK60 támogatja a BlackBerry saját mobilmenedzsment-platformját, a BES12-t és a teljes körű mobilbiztonságot és hatékonyságot nyújtó megoldásainak csomagját, ami a következőket foglalja magába: BlackBerry WatchDox biztonságos fájlmegosztás, Good Work vállalati e-mail és együttműködési rendszer, BlackBerry Strong Authentication virtuális magánhálózati (VPN) megoldás, SecuSUITE for Enterprise biztonságos hang- és azonnali üzenetküldő kommunikáció, BBM Protected titkosított üzenetküldés.

 

Elérhetőség és ár

A DTEK60 november elejétől érhető el Magyarországon a BerryBoltban. A készülék bruttó fogyasztói ára 2 év jótállással 199.990 forint. A BerryBolt akciójában a készüléket 2016. november 30-ig megrendelők egy gyári Smart Pocket védőtokot és egy QuickCharge 2.0 gyorstöltőt kapnak ajándékba összesen 18000 forint értékben.

További információkért a DTEK60 kapcsán keresse fel a BlackBerry.com/DTEK60 oldalt. Kövesse a DTEK60-hoz fűződő friss híreket az Inside BlackBerry blogon itt, illetve YouTube-os BlackBerry csatornánkon itt.

 

A BlackBerryről

A BlackBerry biztonságossá teszi a hálózatos világot, és innovatív megoldásokat szállít a teljes mobil ökoszisztéma számára és azon túl. Biztosítja a világ legkényesebb adatait az összes végpont között – az autóktól az okostelefonokig –, és így megvalósítja a mobilközpontú vállalkozás elképzelését. A BlackBerry 1984-ben jött létre, központja az Ontario állambeli Waterloo-ban található. A vállalat tevékenységét Észak-Amerikában, Európában, a Közel-Keleten és Afrikában, Ázsia csendes-óceáni térségében és Latin-Amerikában folytatja. A vállalat a torontói tőzsdén „BB”, a NASDAQ-on „BBRY” jelzés alatt kereskedik. További információkért látogasson el a www.BlackBerry.com oldalra.

 

A BerryBoltról

A BerryBolt 2011-ben, kifejezetten BlackBerry termékek értékesítésére létrejött webáruház, mely a BlackBerry hivatalos magyarországi viszonteladó partnereként a gyártó teljes termékpalettáját kínálja üzleti- és magánfelhasználóknak egyaránt. A BerryBolt tartalmi partnere a BerryBlog, mely a legnagyobb hazai BlackBerry-közösséget látja el napi szintű hírekkel és tanácsokkal immár öt éve. A webshop minden BlackBerry okostelefont 2 év gyártói jótállással értékesít, illetve a vásárlás után az országban egyedülálló szakértői támogatást nyújt ügyfelei számára több csatornán is. A BerryBolt számos magyar vállalkozás, illetve multinacionális nagyvállalat magyarországi képviselete mellett beszállítója több, BlackBerry-flottát üzemeltető kormányzati intézménynek is.

Az utóbbi hetek kissé bizonytalan, nihilizmusba hajló állapotokat tükröző légköre a BlackBerry körül ma végre egy csapásra oszolhat, de legalábbis sok kérdésre választ adott ma a cég azzal, hogy némi késedelem után bejelentette, azonnali hatállyal megkezdi legújabb okostelefonjának, a DTEK60-nak az értékesítését (legalábbis egyes piacokon). Az Argon kódnevet viselő cuccot ugyanaz a külsős cég (a TCL) készíti, mint a DTEK50-et, a különbség csupán annyi, hogy a DTEK60 minden tekintetben magasabbra helyezi a lécet, felnőtt a mai androidos mezőny csúcsához, ugyanakkor azt a biztonsági színvonalat szavatolja, amit csak nagyon kevesek, vagy inkább senki ebben a szegmensben. 

A BlackBerry DTEK60 nem mellékesen egyedülálló darab a piacon, legalábbis abból a szempontból, hogy sem pont ilyen TCL típus nincs forgalomban, illetve végre azt a nyilvánvaló hülyeséget sem írhatja le senki, hogy a DTEK60 csak egy átmatricázott Alcatel, mivel még csak megközelítőleg sincs ilyen erős Alcatel mobil jelenleg a piacon. Ha már így szóba került, a specifikációk már jó néhány héttel ezelőtt kiszivárogtak, így gyorsan ide másolom a táblázatot egy korábbi posztból:

dtek60_original.png

BlackBerry DTEK60 tulajdonságok (végleges)
Kijelző 5,5 hüvelykes, 2560x1440 pixeles felbontással (kb 534ppi), AMOLED
Processzor Qualcomm Snapdragon 820 (MSM8996), 2+2 Kryo 2.15GHz / 1.6GHz maggal. GPU: Adreno 530
Memória 4 GB rendszermemória, 32 GB háttértár, microSD-kártyával bővíthető 2 TB-ig
Rádiós egységek 4G/LTE (Cat9 450/50 Mbps maximális sávszélesség), 802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.2LE, NFC
Bevitel BlackBerry virtuális billentyűzet
Kamera 21 MP, autofókuszos kameraegység, képstabilizátorral, villanóval, 4k felbontású videorögzítési lehetőség (előlap: 8 MP, f2.2 fixfókuszos kamera)
Akkumulátor 3000 mAh kapacitású, nem eltávolítható Li-Ion, Qualcomm Quick Charge 3.0 kompatibilis töltőrendszerrel
Operációs rendszer Android 6.0.1 (Marshmallow)
Csatlakozás USB Type-C csatlakozó, OTG támogatással
Méretek és tömeg 153,9 x 75,4 x 7 mm, 165 gramm

Ahogy arról korábban is szó volt, a nyers erőről annyit, hogy a ma jelenleg forgalomban lévő legerősebb Qualcomm rendszerchip dolgozik a készülékben, 4 GB rendszermemóriával megtoldva. Az Android 6.0.1-et futtató mobil az első a BlackBerry kínálatában, melynek van ujjlenyomat-azonosítója, ami szerintem továbbra is egy kényelmi extra, mindenesetre most már nem dörgölheti senki a BlackBerry orra alá, hogy nem épít biometrikus szenzort a mobiljaiba. 

Hatalmasat lépett előre a kamera, legalábbis a felbontást illetően, a 21 megapixeles hátlapi szenzor a legnagyobbak egyikének számít az iparágban, az előlapi kamera felbontása mindeközben nem változott a DTEK50-hez képest. A külalak a DTEK50-nel összehasonlítva számottevően nem tér el, újdonság az üveg hátlap (ami alighanem jótékony hatással lesz majd a védőtok-eladásokra), meg az USB-C csatlakozó, ami annyiban jobb a microUSB-nél, hogy nem csak egy irányban lehet bedugni a töltő- és adatkábelt a mobilba. A DTEK60 nem mellékesen az eddig készül legvékonyabb BlackBerry, mindössze 7 milliméteres vastagságával.

Szakállas poén a jack-csatlakozóval jönni, de azt szerencsére nem vették le a mobilról, és nem vették le az üzenetjelző LED-et sem, ami ezúttal nem fehér, hanem vörös (és kizárólag vörös) színnel világít. Tetszik- nem tetszik, az előlapon továbbra sincs BlackBerry logó, csak az üveg hátlapon.

A DTEK60 már mától kapható Észak-Amerikában és néhány nyugat-európai országban, itthon valószínűleg november elején indul majd az értékesítés a hivatalos csatornákon, így például a BerryBoltban is. Az újdonság várható hazai induló ára 199.990 forint lesz, 27% áfával, két év gyártói jótállással.