Még pár hét, mire hivatalosan is kiderül, hogy pontosan milyen belseje is lesz a BlackBerry új jövevényének, a QWERTY-billentyűs Mercurynak, de szerencsére addig is napról-napra újabb pletykákkal látnak el minket mindenféle jól értesült informátorok. Most éppen a kameráról derült ki egy, s más.

A Mercury prototípusáról eddig készített fotók mindössze annyit árultak el a mobil hátlapi kamerájáról, hogy bazi nagy lencséje van, ami szerencsére alig emelkedik ki a hátlap síkjából. Egy Twitteren terjedő pletyka szerint a lencse mögött ugyanaz a kameraszenzor lapul majd, ami a Google két nagyágyújában, a Pixelben és a Pixel XL-ben is megtalálható, és ami az egyik legjobb ma elérhető szenzor a piacon.

mercury_camera.jpg

A Sony által gyártott IMX378-as szenzorról elég annyit tudni, hogy ugyan csak 12 megapixeles felbontása van, de a szenzor mérete 1/2,3"-es, ami megfelel a tipikus point-and-shoot digitális kamerák szenzorméretének, ami főleg a rosszabb fényviszonyok mellett készülő felvételek minőségére lehet jótékony hatással. 

Persze a szenzor egy okostelefonban (vagy akár egy digitális fényképezőgépben) csak az egyik -- bár kétségtelenül az egyik legfontosabb -- összetevője a kamerarendszernek, hiszen a lencserendszer vagy a szoftver sokat tud rontani vagy éppen javítani a képminőségen. A lencsékről keveset tudni, a BlackBerry saját kameraszoftvere azonban szerencsére elég intuitív és a nemrég bevezetett manuális módoknak köszönhetően kellő kreativitást is biztosít a mobilos fotózáshoz.

A Mercury előlapi kamerája a pletykák szerint 8 megapixeles lesz, a szenzort pedig két beszállító, a Samsung (S5K4H8), illetve a az Omnivision (OV8856) adja majd. 

Via Twitter.

süti beállítások módosítása