Bizony-bizony, újfent megélénkültek a pletykák azzal kapcsolatban, hogy a BlackBerry új licencpartnere, a TCL Communication BlackBerry okostelefonok mellett kész piacra dobni BlackBerry márkájú tabletet is. Azért mielőtt még a megrögzött tablet-híveknél megindulna a hiperventillálás, gyorsan szögezzük le, hogy ennek a pletykának egyelőre elég ingatag az alapja, nevezetesen a Mobile World Congress 2017 weboldalán található, alant is bemásolt cégismertető, ahol be van tagelve a tablet szó is a BlackBerry Mobile-hoz.

bmm.png

Ettől függetlenül persze el lehet játszani a gondolattal, hogy mi lenne, ha jönne egy új BlackBerry tablet, különös tekintettel arra, hogy a BlackBerrynek már volt egyszer egy elég csúfos próbálkozása ebben a szegmensben a saját rendszert futtató PlayBookal (atya ég, de rég írtam le itt ezt a nevet!). Az üzleti tablet koncepció egyébként elsőre akár izgalmasnak is hangzik (mert feltételezem ide pozicionálnának egy BlackBerry márkájú tabletet), bár a BlackBerrynek már van egy kooprodukcióban készített tabletje (ez a Samsung alapokkal rendelkező SecuTab), de az tulajdonképpen méregdrága céleszköz német kormányzati köröknek.

bb_pb.jpg

Szóval képzeljetek el egy tabletet, amin éppúgy a BlackBerry által megerősített Android fut, mint az androidos BlackBerry modelleken, éppúgy megjelennek rájuk a havi biztonsági frissítések, és persze ott vannak rajta a BlackBerry saját produktív/biztonsági alkalmazásai. Jól hangzik, ugye?

Le kell hűtselek, aligha fog összejönni, legalábbis számos kontra érvet tudok kapásból felsorolni, úgy mint:

  • A tabletpiac ha nincs is a halálán, erősen gyengélkedik, az androidos tabletek pedig a csirkefarhát-szegmenst leszámítva senkinek nem kellenek.
  • A TCL-nek egyetlen értelmezhető (?) saját tabletje van az amerikai piacon, ez a 17"-es (!!!), elsősorban konyhákba szánt Xess. A szintén a TCL-hez tartozó Alcatelnél már kicsit bővebb a választék, de azért ott sem éppen a tablet a húzóerő (az utolsó Alcatel talbet a Pixi 4 (7) volt, ami a tavalyi év második felében jelent meg).
  • A BlackBerry mobilos szoftverkínálatának gerincét képező androidos Hub+ csomag jelenleg nem használható tableteken.

Szerintem a fentiek alapján (különösen az első pontot alapul véve) viszonylag könnyen megválaszolható a poszt címében feltett kérdés: meglepődnék, ha belátható időn belül, jelen piaci körülmények közepette napvilágot látna egy BlackBerry Mobile tablet, de persze álmodozni mindig lehet. Meg persze szavazni is!

Via PhoneArena.com

süti beállítások módosítása