A BlackBerry Messengert fejlesztő és üzemeltető Emtek úgy tűnik, nem bízza a véletlenre, hogy a platform milyen ütemben bővül a következő hónapokban és években, ezért az egykor kizárólag chatkliensként működő alkalmazás az elmúlt időszakban elképesztő sok változáson ment keresztül. És ezzel még koránt sincs vége a fejlődésnek, legalábbis a BBM legfrisebb, androidos bétájába egy rakat olyan újdonság került, melyek vonzóbbá és használhatóbbá teszik a platformot - főként a fiatalok körében.

bbm.jpg

Így az utóbbi időben amúgy is szépen átgyúrt interfész tovább változik, modernebbé és egyszerűbbé válik, megjelennek az animált matricák (mellesleg már több mint ezer matricacsomag érhető el BBM-hez), jobb lesz a videomegosztó képessége a programnak, illetve a csoportok kezelése is fejlődik. További újdonság, hogy ingyenessé válik egy korábban fizetős funkció, az egyedi PIN, ami a nehezen megjegyezhető, számokból és ABC-karakterekből álló PIN-t váltja le.

Mondjuk úgy, hogy ez utóbbi változás eléggé alapvető az eleve kissé bonyolult beléptetést és felhasználóazonosítást használó BBM-nél (BlackBerry ID-vel vagy telefonszámmal jelentkezel be, de valójában ezek egyike sem a felhasználói neved).

Az egyik legnagyobb adósság, a PC-s kliens kapcsán továbbra is nagy a hallgatás, bár mivel a BBM ázsiai célközönsége voltaképpen az okostelefonját használja PC helyett (és teszemazt soha nem volt PC-je és nem is tervez vásárolni), ezért nem csodálom, hogy nem kapkodja el ezt a fejlesztést az Emtek.

A BlackBerry Messenger új androidos verziójának megjelenése a fent taglalt újdonságokkal valamikor a következő hetekben várható.

Címkék: béta android bbm
süti beállítások módosítása