Van valami a levegőben, már ami a BlackBerry termékportfólió bővítését illeti: egyre több a bizonyíték rá, hogy a TCL újabb BlackBerryvel lepi meg a nagyérdeműt még az ősszel. Ez egyébként mostanra már nem is titok, a cég vezetői éppen múlt héten számoltak be a sajtónak arról, hogy jön a KEYone után egy újdonság, ami NAGYON hasonló lesz a nyomógombos modellhez, leszámítva azt, hogy nem lesznek rajta nyomógombok.

Az állítólagosan "Krypton" kódnéven futó újdonság nemrég a Bluetooth szabvány felett diszponáló Bluetooth Special Interest Group vette lajstromba, a típus nem sokkal később, augusztus 30-án pedig megkapta a Wi-Fi Alliance jóváhagyását is. Ez az a szervezet, aki a különböző Wi-Fi szabványok megfelelőségi tanúsítványát bocsátja ki egy termék esetén, ami megint csak a legbiztosabb előjele annak, hogy a modell nemsokára piacra kerül.

wifi-certified.jpg

A Wi-Fi Alliance által kibocsátott certifikációból sem derül ki sok minden, a már ismert BBD100-x típusjelzésen, illetve azon túl, hogy a mobil Android 7.0-t (vagyis 7.1-et) futtat majd és 2,4 valamint 5 GHz-es frekvenciasávban egyaránt képes lesz Wi-Fi kommunikációra. Vagyis ezzel nem nagyon kerültünk beljebb, de legalább lehet spekulálgatni kicsit, ami mindig poén. Amúgy a pletykák szerint ezt fogja tudni a Krypton:

  • Teljes érintőkijelzős megoldás, 1920x1080 pixeles felbontású panellel
  • Snapdragon 625 (vagy 626) rendszerchip
  • 4 GB memória
  • 4000 mAh-s akkumulátor
  • Csepp- és porálló kialakítás
  • Home gombba épített ujjlenyomat-azonosító

Plusz ezt a készüléket már teljes egészében a TCL tervezi, ellentétben a KEYone-nal, ami félig-meddig még a kanadai brigádhoz kötődik. Fontos szempont, hogy ezúttal nem egy, a DTEK50/60-hoz hasonló referencia dizájnról lesz szó, hanem egy teljesen egyedi kialakításról, már amennyiben ebben a formátumban beszélhetünk egyediségről.

Via MobileKopen.net

süti beállítások módosítása