Ma reggeli bejegyzésünkben a BlackBerry okostelefonok legendásan robusztus biztonsági rendszere kerül előtérbe. Tegnap ugyanis a platform legújabb verziója, a BlackBerry 6 is megkapta az amerikai szövetségi kormányzat egyik legszigorúbb, számítástechnikai rendszerek biztonságát szavatoló szabvány-megfelelőséget. 

A BlackBerry 6 operációs rendszerrel ellátott készülékek mostantól tehát megfelelnek a FIPS 140-2 előírásainak, vagyis gyakorlatilag lehallgathatatlanok (ettől függetlenül tartok tőle, hogy az amerikaiaknak van már tuti módszerük erre is). Így BlackBerryje segítségével mostantól elméletileg nyugodt szívvel cserélhet nemzetbiztonsági szempontból kritikusnak mondható információkat Obama a védelmi miniszterrel.

Mindez a mi szempontunkból mondhatni kevésbé releváns, lévén egyelőre egyetlen BlackBerry 6-ra épülő okostelefon sem kapható hazánkban, illetve nálunk az efféle szabványoknak kevés tradíciója van, ez a helyzet azonban remélhetőleg hamarosan változni fog. Bár azt erősen kétlem, hogy ez meggyőzi majd Schmitt Pált...

via CrackBerry

süti beállítások módosítása