A BlackBerry App World teljes mértékben ignorálja Magyarországot, így számunkra talán kevéssé releváns az amúgy jelentőségteljes hír, miszerint a RIM mától a PlayBook alkalmazásokat is befogadja az erre a célra létrehozott vendor portálon keresztül. Vagyis a fejlesztők mostantól küldhetik el a gyártónak jóváhagyásra a kész alkalmazásaikat, melyek a PlayBook jövő év elejére tervezett megjelenésekor már az App World kínálatát képezhetik majd.

Mindez egyrészt azt jelenti, hogy a PlayBook piaci bevezetése a tervek szerint halad, másrészt jó eséllyel szép számmal lesznek alkalmazások a piactéren a premierre. A RIM egyébként láthatóan nem bíz semmit a véletlenre, hiszen minden olyan fejlesztőt, aki jóváhagyott alkalmazást tölt fel az App Worldbe, megajándékoz egy PlayBookkal.

Jó hír a magyar fejlesztőknek, hogy a lehetőség elvileg előttük is adott, mivel az App World vendor portálja Magyarországról is befogad alkalmazásokat, más kérdés, hogy ezeket elvileg az alkalmazások saját fejlesztője sem töltheti le, akkor sem, ha egyébként ingyenesek.

(A részvételi feltételek szerint azért nem minden alkalmazásért jár PlayBook, így egyszerű shortcutok, webböngészők és szimpla műveletet, például hanglejátszást produkáló appok nem játszanak.)

Címkék: world app playbook
süti beállítások módosítása