Tegnapelőtt írtunk róla, hogy a BlackBerryken elérhető legfrissebb Facebook-klienssel már működik a közösségi oldal helyközlő szolgáltatása, a Places. Azóta több visszajelzést is kaptunk, hogy bár úgy tűnik, minden klappol, mégsem sikerül életet lehetlni a rendszerbe, melytől a foursquare akár földbe is állhat.

Volt aki arra panaszkodott, hogy a hétfői blogbejegyzésben megjelent instrukciók alapján nem lehet aktiválni a helymegosztást a Facebook-kliensen belül, az ominózus menüpont ugyanis bár jelen van a beállításoknál, de inaktív. Igyekeztünk utánajárni, hogy mi lehet a parajelenség oka, amit úgy tűnik, hogy sikerült reprodukálnunk a nálunk lévő vodás Curve 3G-vel is.


Itt nem fog működni a Places...

Tény, hogy a Vodafone-tól kapott készülékre hiába töltöttük le az aktuálisan legfrissebb Facebook-klienst (ez egyébként az 1.9.0.20-as verziószámot viseli), nem lehetett a beállítások menüpontban kipipálni az adott menüpontot. Tekintve, hogy ezt a jelenséget más készülékkel, és más szolgáltatói háttérrel is jelezték nekünk, azt sejtjük, hogy ugyanazon a verziószámon legalább kétféle Facebook-kliens fut a RIM-nél.


...itt viszont igen

Ezt erősíti meg legalábbis, hogy ha a www.blackberry.com/facebook címet begépeljük a BlackBerrynk böngészőjébe, a weboldal az App Worldre vezetne át minket, de ha nálunk nem érhető el a piactér, akkor azért szerencsére ad egy alternatív linket, ahonnan letölthető a kliens. Vélhetően az ezen a két helyen lévő verzió különbözhet egymástól, az egyikben a funkció éles, a másikban eleve ki van iktatva (a kezünk ügyében lévő 9700-esen az App Worldből letöltött változat fut).

Mindez magyarázatot adhat arra, hogy miért nem tudja mindenki aktiválni a Placest a Facebookon, egyben azt is logikussá teszi, hogy a rendszer miért nem működik itthon cellainformációk alapján - vélhetően itt a Facebook alkalmaz valamiféle szűrést. Reméljük mindez hamarosan változni fog, addig is aki használni akarja a Facebook Placest a BlackBerryjén, megpróbálhatja más forrásból beszerezni az alkalmazást.

A fentiek sajnos még mindig nem jelentenek semmiféle garanciát arra nézve, hogy nálad működni fog a Facebook Places, így például a nálunk lévő 9300-asra bármelyik verziót telepítettük, nem tudtuk aktiválni a helymegosztást.

süti beállítások módosítása