Hoppá-hoppá, már a második olyan híresztelés röppen fel az interneten, mely azt sugallja, hogy a RIM tabletje csak az utolsó pillanatban, netán kisebb-nagyobb csúszással jelenhet meg a tengerentúlon. Most éppen a Kaufman Brothers egyik elemzője állítja, hogy a PlayBook egy-két hónapot késni fog, mivel a kezdeti tesztek szerint gond van a tablet akkumulátoros rendelkezésre állási idejével.

Wu Shaw (ő az a bizonyos elemző) szerint a PlayBook rosszul teljesít a rendelkezésre állási időt tekintve mind a Samsung Galaxy Tabhez, mind az Apple iPadhez hasonlítva, bár az egyelőre nem derül ki konkrétan (és erről korábban sem nagyon volt szó), hogy mennyi ideig képes egy feltöltéssel üzemelni az eszköz. Shaw szerint a problémát az okozza, hogy a QNX alapvetően nem mobil felhasználásra lett tervezve, ezért a hatékony energiagazdálkodásra kevesebb hangsúlyt fektettek a programozók.

Mindez az elemző szerint oda vezethet, hogy a PlayBook csak jövő májusban, vagyis a második naptári negyedévben kerülhet a boltokba - eredetileg az első negyedévre ígérte a terméket a RIM, de mint arra a korábbi negyedéves beszámoló kapcsán következtetni lehet, legkorábban csak márciusra érkezhet meg a tablet.

Ha csakugyan létezik a fentebb említett probléma, a RIM jobb ha összeszedi magát, a PlayBook megjelenésén ugyanis egyszerűen most túl sok múlik, a cég jelen helyzetben nem engedheti meg, hogy porszem kerüljön a gépezetbe, pláne, mivel konkurensei már hónapok óta piacon vannak saját megoldásaikkal, és mire a PlayBook a boltokba kerül, újabb, fejlettebb tabletek is napvilágot láthatnak.

Via BGR.

süti beállítások módosítása