A BlackBerryk új, ráncfelvarrott felületet kapott operációs rendszere, az OS6 elsőként a Torchon debütált, jóllehet a RIM akkor azt ígérte, hogy a 9700-as és 9650-es Bold modellekhez, valamint a Pearl 3G-hez is megérkezik majd az új szoftver. Ez volt tavaly augusztus elején, azóta eltelt négy hónap, de mindeddig mély hallgatás volt mind a RIM, mind a frissítések felett félig-meddig diszponáló szolgáltatók részéről (viszont megjelent a Bold 9780, ami csupán néhány ponton hozott változást a 9700-hez képest, és ezek egyike volt az új OS).

Ezt a csendet a 3 UK törte meg december 30-án, amikor hivatalos Twitter-csatornáján közölte egy ügyfél kérdésére, hogy a szolgáltató által árusított Bold 9700-esekre még januárban kiadhatják az első hivatalos OS6-frissítést. Ha tényleg így lesz, lehet reménykedni benne, hogy végre találtak egy olyan buildet, ami vállalható teljesítményt nyújt, nem bugos, és amit így remélhetőleg a többi szolgáltató is ki fog majd adni ügyfeleinek.

A Telus szintén Twitteren tette közzé, hogy érkezik az OS6 Curve 3G-re, szintén januárban, de ugyanott közölték, hogy a 9700-es típushoz egyelőre nincs meghatározva a kiadási dátum.

Címkék: 9700 curve bold os6
süti beállítások módosítása