Már csak egyet kell aludni, és itt a február, vagyis az a hónap, amikorra az App World hivatalos rajtját datálták Magyarországra. A RIM alkalmazás-piactere ugyan már hetek óta elérhető itthonról mindegyik szolgáltatónál, ráadásul Magyarország már szerepel az App World országok listáján, a hivatalosnak tekinthető start (vagyis amikor minden összeállt, és kommunikálható a szolgáltatás indulása) azonban még várat magára - de már nem sokáig.

Úgy tudjuk, hogy a T-Mobile a héten készül kiadni azt a sajtóközleményt, melyben bejelentik, hogy az ügyfelek előtt februártól megnyílt a BlackBerry alkalmazásboltja, vagyis ettől az időponttól kezdve végérvényesen és hivatalosan is csatlakozunk azokhoz a korábban kiváltságosnak tekintett, irigy szemmel nézett országokhoz, ahol elérhető volt az App World.

Remélhetőleg a bejelentés, illetve az App World rajtja egyben azt is magával hozza majd, hogy a BlackBerrykhez elkészülnek az első magyar relevanciájú, magyar fejlesztésű alkalmazások - a szolgáltatók egyfajta katalizátorai lehetnek ennek, hiszen más platformokon is van operátor által fejlesztett alkalmazás, ezek után pedig miért ne lehetne a BlackBerrykhez magyar tartalom?

süti beállítások módosítása