A telefon ma már egyebek mellett az órákat is helyettesíti (én például nagyjából azóta nem hordok órát, mióta mobiltelefont használok), így adja magát az is, hogy ez a kütyü ébreszt minket kora reggel, amit hajlamosak vagyunk elnézni neki sok más pozitív tulajdonságáért cserébe.

Engem nagyjából egy hete egy BlackBerry Torch ébreszt reggelente, a telefon ezután szépen elkísér a munkába és vagy dolgozik együtt velem, vagy többnyire az asztalon pihen. A RIM által forgalmazott hivatalos tartozékok közt fellelhető bölcsővel, vagy dokkolóval azonban ez a pihenési időszak új értelmet kapott.

A BlackBerrykhez évek óta készít asztali dokkolót a RIM, más kérdés, hogy a Torch esetében kicsit módosítani kellett a koncepciót, hiszen a QWERTY-s írógépekkel szemben a telefon nem portrémódban, hanem fektetve, tájképmódban kerül a bölcsőbe. A microUSB csatlakozóval ellátott eszközbe bedughatjuk a fali töltőt, vagy az USB-s szinkronkábelt, előbbivel gyorsabb töltés, utóbbival folyamatos PC-s szinkron az eredmény.

Az áram és az adatok átviteléről az eszközbe épített microUSB csatlakozó gondoskodik, mivel a Torch a Boldokkal ellentétben nem rendelkezik az oldalán töltőérintkezőkkel - mindez azonban nem teszi kényelmetlenebbé a dokkoló használatát.

A holmi egyébként rendkívül elegáns látszatot kelt és jól össze van rakva, a króm burkolat egy az egyben a Torch krómkeretére hajaz. A bölcső a gumírozott talp miatt stabilan megáll az asztalon, nem csúszkál, a telefonnal együtt bármelyik éjjeliszekrény vagy íróasztal legszebb díszévé válhat.

süti beállítások módosítása