A BlackBerryk közösségi szolgáltatások terén is robusztus megoldást nyújtanak, köszönhetően többek közt az üzenetkezelő rendszerbe szervesen integrált, RIM által fejlesztett Facebook- és Twitter-klienseknek. Előbbi ugyan gyakorlatilag mindent tud, amit a többi platformra készült alkalmazások, de a meglehetősen avittas külsőre ráférne már egy kis renoválás, meg vannak azért olyan funkciók, amiket még bele lehetne csempészni a programba.

Ha minden igaz, legkésőbb májusban mindkét kívánalom teljesülhet, kiszivárgott információk szerint ekkor jelenik ugyanis meg a RIM Facebook-kliensének új, 2.0-s verziója. Az N4BB már képeket is közzétett a programból, aminek jelenleg szűk körű bétatesztelése zajlik, és várhatóan márciusban indul a nagyobb közönség számára is a tesztüzem.

A képek alapján látszik, hogy a kliens gyakorlatilag teljesen új külsőt kap, bár az alapvető egyszerűsége azért a jelek szerint megmarad a programnak (azt hiszem ezt hívják letisztult külsőnek a marketingesek). Persze nem csak a dizájnt tekintve alakul át az alkalmazás, a legnagyobb előrelépés, hogy a Facebook app 2.0-s verziója már támogatja majd a Facebook chat funkciót, vagyis külső program nélkül lehet majd csevegni az éppen online lévő ismerőseinkkel.

További újítás, hogy a klienst még jobban integrálják majd a BlackBerry OS-be, bár arról egyelőre fogalmunk sincs, hogy ez pontosan mit takar, és miért is lesz ez nekünk jó. Májusban remélhetőleg kiderül.

Via N4BB.

Címkék: chat facebook app rim
süti beállítások módosítása