A RIM mindig is több modellszámmal látta el az azonos termékcsaládba tartozó telefonjait a többé-kevésbé sikeres megkülönböztetés érdekében, és a jelek szerint nem lesz ez másképp az újonnan piacra kerülő típusokkal sem. A kurrens BlackBerry Bold család például legalább négy tagból áll, de Curve-ból is van jópár, egyedül tán a Torch-széria árválkodik egyetlen modellel.

Az N4BB most néhány új modellszámra hívja fel a figyelmet, vélhetően ezek egyike tartozik majd az új generációs Torchoz, jóllehet egyelőre az sem száz százalékig biztos, hogy a RIM megmarad a jól bevált márkaneveknél az új készülékek esetében. Egy korábbi UAProof-dokumentumból kiderült például (apropó, meg tudja valaki mondani, hogy mi ennek a szofisztikált magyar elnevezése?), hogy lesz egy BlackBerry 9810-es típusszámmal jelzett készülék - akkor többen arra tippeltek, hogy ez lehet majd a Torch 2.

A jelenleg Monaco/Monza kódnév alatt futó új Storm spekulációk szerint BlackBerry 9850 típusszámmal jelenhet meg a tengerentúlon és 9860-as számozással Európában, míg pár nappal ezelőtt kiderült, hogy lesz egy BlackBerry 9900-as típusszámú készülék is, alighanem ez lenne a Dakota/Montana, vagyis az érintőkijelzős Bold.

Most már tényleg csak arra vagyunk kíváncsiak, hogy mikor éri el a RIM a tízezres számozást, és talál-e ki utána valami újat, vagy továbbra is a számok bűvöletében tart mindenkit.

süti beállítások módosítása