A tengerentúli sajtó és a szakblogok megkapták az első tesztpéldányokat a RIM korszakváltást bevezető új termékéből, a PlayBook tabletből. Amint azt bizonyára már tudjátok, a kütyü jövő héten kerül forgalomba a tengerentúlon, egyelőre három változatban, kizárólag 7 hüvelykes kijelzővel és Wi-Fi vezeték nélküli kommunikációval. Összegezve az eddig megjelent teszteket, a benyomások alapvetően pozitívak, bár mindenhol felszínre kerülnek a kisebb-nagyobb hiányosságok.

Wall Street Journal rövidke tesztjében az újságíró alapvetően pozitívan méltatja a PlayBookot, bár megjegyzi, hogy egyelőre csak egy BlackBerryvel összekötve képez teljes értékű megoldást, mivel az üzenetküldő alkalmazások önállóan egyelőre nem működnek (ezt a hiányosságot később szoftverfrissítéssel fogják pótolni).

A New York Times riportere szerint is vannak még komoly hiányosságai a tabletnek, legfőképpen az, hogy egyelőre alig érhető el hozzá alkalmazás (a RIM nagyjából háromezer appot tudott összehozni a külsős fejlesztők révén a launchra), valamint a bugos, gyakorlatilag naponta frissülő szoftverre hívja fel a figyelmet.

A CNET videótesztet tett közzé ismét, amiben leszögezik, annak ellenére, hogy egy 7 hüvelykes tabletről van szó csupán, el vannak ragadtatva a PlayBooktól. Olyannyira, hogy a pár hónappal ezelőtt tesztelt, hasonló kijelzőméretű Samsung Galaxy Tabet utólag lepontozták miatta.

A legteljesebb mega-review kétségtelenül ezúttal is a Crackberry szerkesztőjének a billentyűzetéből született, az irgalmatlanul hosszú, képekkel és videókkal (a felületet bemutató videót lásd fent) telepakolt íráson végiggörgetni is fájdalmas, viszont szokás szerint sok hasznos és részletes információt olvashatunk Kevintől, aki szerint a PlayBook hiányosságait jórészt illik elnézni, hiszen egy vadonatúj platform első képviselőjével van dolgunk.