Kitört a kánikula, ilyenkor kezd úrrá lenni az elvágyódás az emberben a város hőségétől a vízpart felé, aminek egyfajta szinonimája itthon a Balaton.

A Balatonnál ilyenkor tehát jó lenni, hiszen a vízben a bátrabbak már nyugodtan megmártózhatnak, de hogy a mobiltelefónia is szerepet kapjon a posztban, a vodásoknak most még jobb a Balatonnál, a piros operátor ugyanis országos hálózatmodernizációs projektjét a tó partjáról kiindulva kezdte el.

Múlt éjjel volt szerencsénk elkísérni egy kis csapatot egy swapra (ahogy szaknyelven nevezik a cégnél) - lenyűgöző volt látni, hogy a mobiltelefonokat kiszolgáló háttérlétesítmények milyen komplex rendszert alkotnak, és milyen összehangolt munka kell ezek cseréjéhez.

A vodás swap egyébként praktikusan azt jelenti, hogy a szolgáltatás, így elsősorban a mobilnet műszaki paraméterei jelentősen javulnak a tó térségében, ráadásul mindenhol lesz legalább EDGE térerő, vagyis a csak EDGE-képes BlackBerrykkel is elfogadható sebességgel lehet böngészni.

Jó hír, hogy nem csak a Vodafone, hanem a T-Mobile és a Telenor is modernizál, ki itt kezdi, ki ott, de összességében a folyamat lezárásakor nagyobb kapacitású hálózatot használhatnak majd az előfizetők mindhárom szolgáltatónál.

süti beállítások módosítása