Ezúttal készülékfrissítésekről lesz szó, mégpedig az egyik legnagyobb európai operátornak számító Deutsche Telekom háza tájáról, ahonnan úgy tűnik, mostanában viszonylag ritkán szállingóznak update-ek a BlackBerryk operációs rendszereihez.

Nem mintha a BlackBerryk szempontjából az OS-frissítéseknek olyan nagy jelentőségük lenne, mint más platformok esetében, de azért elég beszédes, hogy miközben a nagyvilágban szerte-szét kapható telefonokra azért időről-időre érkezik update, addig a T-Mobile valahogy rendre eltekint a frissítések közzétételétől. Legalábbis ami az európai régiót illeti.

Bár itthon például csak a T-Mobile-nak van hivatalos OS5-frissítése Bold 9000-re vagy Curve 8900-ra, illetve 8520-ra, a vállalatcsoport európai tagozata máig nem adott ki OS6-frissítést a Bold 9700-hez, noha ugyanehhez a telefonhoz a nagy víz túlpartján már elérhető a frissebb oprendszer.

Érdekes, hogy a csúcsmodellnek tekintett Torchoz is a .337-es verziószámú, immár több mint fél éves OS-verzió érhető csak el hivatalosan, miközben pár hónapja gyakorlatilag bebizonyosodott, hogy az OS6-os telefonok böngészője súlyos sebezhetőséget rejt magában, nagyjából minden, .4xx, vagy korábbi OS6-verzió esetében (a legtöbb szolgáltató erre válaszul adta ki az .5xx széria valamelyik tagját).

Mondjuk ez legyen a legnagyobb bajunk a T-Mobile-lal, hiszen egyrészt aki akarja, úgyis felrak bármilyen OS-t a készülékére, másrészt meg minek megjavítani azt, ami eleve jól működik (legalábbis többnyire). Ettől függetlenül azért minket foglalkoztat a kérdés, hogy az OS-frissítések terén miért van mostanában akkora elmaradása az egyik legnagyobb szolgáltatónak - szerintetek?

Ha szeretnél értesülni a BlackBerrykkel kapcsolatos új hírekről, információkról, valamint szívesen megosztanád tapasztalataidat más tulajokkal, netán segítséget kérnél tőlük, csatlakozz Te is a BerryBlog Facebook-csoportjához! Garantáljuk, hogy senki nem fogja megbánni!

süti beállítások módosítása