Szeretnék minden félreértést eloszlatni, a PlayBook szerintem egy kiváló tablet, nem csak a hardvert, hanem a szoftvert tekintve is, utóbbi azonban még köztünk szólva is nevezhető bétaállapotúnak a számos - jogosan felrótt - hiányosság révén.

Szóval a RIM tegnap bejelentette, hogy az előző, május 26-án zárult negyedévében összesen félmillió PlayBookot adott el szállított partnereinek, ami meglepően pozitív kezdésnek számít, legalábbis néhány androidos csoda, így például a Motorola Xoom sem tudta lenyomni (az iPad azért továbbra is megközelíthetetlen mindenki számára).

Az eredmény tehát a piaci viszonyokhoz képest szépnek tűnik, más kérdés, hogy elemzők szerint a legjobb esetben is a készlet valamivel több, mint felét sikerült ténylegesen is eladni, uszkve 200-250 ezer PlayBook május végén még a raktárakban, vagy a boltok polcain sorakozott. A tablet egyébként éppen tegnap debütált Európában, egyben a RIM bejelentette, hogy július elején Hongkongban is piacra kerül, szóval az eladási mutatók vélhetően szépen emelkednek majd a közeljövőben, pláne, ha sikerül a szoftvert is gatyába rázni.

Az amerikai vásárlók számára ugyanakkor egy rossz hírt is tartogatott a tegnapi befektető konferencia: Mike Lazaridis, a RIM társelnök-vezérigazgatója egy mellékesen odavetett félmondatban közölte, hogy a 4G-s hálózatokkal kompatibilis PlayBook az eredeti tervekkel ellentétben nyár helyett csak az év végén érkezhet meg. Megjegyezzük, a korábbi pletykák arról szóltak, hogy erre az időpontra várható a nagyobb, 10,1 hüvelykes kijelzővel szerelt PlayBook érkezése is.

Nekünk mondjuk az is elég lenne, ha a 7-es változatot kapni lehetne itthon, mire nagyjából kiforrja magát a BlackBerry Tablet OS.

Címkék: rim playbook
süti beállítások módosítása