Nem lennék most a Research in Motion dolgozója, a mélypontról kiutat kereső cégnél kezdődik a leépítési hullám, ahogy az lenni szokott ilyenkor. A vállalattól a legfrissebb, hivatalos információk szerint kétezer alkalmazott repül rövid távon, ez a teljes munkaerő-állomány mintegy 11 százaléka.

A vállalat egyben bejelentette, hogy a felsővezetés háza táján is változások várhatók, elsőként Don Morrison, a vállalat operatív igazgatója kerül majd lapátra. Viszlát Don, jó volt veled!

Ami azt illeti, a leépítéseket és a személycseréket leszámítva nem úgy tűnik, mintha a RIM nagyon nagy krízisben lenne. A cég a múlt héten jelentette be, hogy felvásárolja az online videoszerkesztő felületet fejlesztő JayCutot, emellett egy hónapon belül két új gyáregység megnyitásáról is beszámolt (egyet Malajziában, egyet pedig Argentínában nyitottak, illetve nyitnak majd). Mindez egyáltalán nem egy agonizáló vállalat utolsó rúgásainak tűnik.

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a RIM - amennyiben hihetünk a pletykáknak - az újabb termékeket világszinten terítené, máris kevéssé látjuk borúsan a kanadai vállalat jövőképét.

Máris látszana a fény az alagút végén?

Címkék: leépítés rim
süti beállítások módosítása