A BlackBerry App World februári magyarországi nyitása igazi ünnepnap volt a BlackBerry-felhasználók számára, jövőre ha nem felejtjük el, meg is ünnepeljük valamivel, mondjuk pótkarácsonnyal, vagy valami hasonló fennkölt happeninggel.

Vannak azonban olyan alkalmazások, melyek az App World hazai megnyitása után is sóvároghatunk tovább, többnyire szerzői jogi okokból, vagy mert a szolgáltatás, amire épül egyébként sem érhető el Magyarországról. Nézzük tehát annak az öt appnak a listáját, amire - szerintünk - továbbra is irigyek lehetünk!

BlackBerry Travel

A folyton úton lévők számára az okostelefon nem csak maga lehet az útikönyv, hanem részletes tervet is készíthet vele a felhasználó üzleti vagy magánútjai lebonyolításához. Ehhez használhatják a tulajok egy rakás országban a RIM saját fejlesztésű alkalmazását, a BlackBerry Travelt, mellyel repülőt vagy hotelt foglalhatunk, vagy akár időjárást nézhetünk a célállomáson. Vagyis nézhetnénk, az ingyenes app ugyanis itthon nem tölthető le, pedig legalább 70 országban elérhető.

BlackBerry Traffic

Szintén a RIM saját fejlesztésű alkalmazása a BlackBerry Traffic, mely lényegében egy a BlackBerry Mapsre épülő, egyszerű de nagyszerű navigációs alkalmazás.

Sajnos csak az Egyesült Államokban és Kanadában élők navigálhatnak vele, pedig ez is ingyenes, és ráadásul akinek volt módja kipróbálni, ódákat zeng róla. Még fájóbb számunkra, hogy a platformon nincs is igazán alternatívája az appnak.

Amazon MP3 for BlackBerry smartphone

A változatosság kedvéért ez is a RIM saját fejlesztése - egy világhírű online áruház MP3-zeneletöltő portja, az Amazon MP3 for BlackBerry a hármas számú jelentkező. Feltételezhetően a jogi háttér miatt csak azokban az országokban érhető el, ahol működik hivatalos Amazon webáruház, vagyis az USA mellett Nagy-Britanniában, Németországban és Franciaországban. Pedig egy CD-t minden további nélkül megrendelhetünk ezek közül bármelyikből, a BlackBerrynkre azonban a jelek szerint nem tölthetünk le akármit.

Az Amazon webáruház-felületének szerencsére remek alternatívája a 7digital music store, ahol a teljes angol választékból csemegézhetünk.

Pandora

Ha már zenénél tartunk, mérhetetlenül irigyeljük az amerikaiakat a Pandora streaming rádió platform miatt, mely a személyes kedvencünk, vagy kedvenceink privát rádiócsatornájának felel meg: elég kedvenc zenekarunk nevét bepötyögni a rendszerbe, máris hallgathatjuk a mixeket, az eredeti számokat, vagy a hasonló előadók nótáit. Mit nekünk MR2 Petőfi?

Nem találtunk hozzá hasonló, magyarok számára is elérhető szoftvert.

Avatar Builder Girls/Guys Edition

A BlackBerryken a csevegés csupa móka, s kacagás, különösen ha saját BBM avatart gyárt magának valaki. Feltéve, hogy olyan országban él, ahol az erre a célra szolgáló - egyébként szintén RIM fejlesztésű - Avatar Builder Girls/Guys Edition (alighanem ez az egyetlen nem koedukált alkalmazás az App Worldben) elérhető.

Ahol nem (nem fogjátok kitalálni, például Magyarországon), ott kénytelen mindenki beérni béna ikonokkal, meg saját fotókkal, amin úgyis a gyerek vagy a kutya (rosszabb esetben mindkettő) szerepel.

Ez lett volna nagy hirtelenjében a mi nyálcsorgató top 5-ös listánk, ha szerinted kihagytunk valamit, illetve tudsz a fentieket jól helyettesítő próbálkozásról, ne habozz, a kommentekben jelezd! Te mit látnál szívesen a magyar App Store-ban a nálunk nem elérhető alkalmazások közül?

süti beállítások módosítása