Pár héttel ezelőtt felkerültek a netre mindenféle homályos fotók egy elég furcsa alakú, telefonnak látszó tárgyról, mely állítólag az első QNX-es BlackBerry lesz. Akkor úgy döntöttünk, nem írunk róla, mert erősen kételkedtünk a felvételek valódiságában, mostanra azonban biztos, hogy van egy olyan telefon, ami a képeken látszott, csak azt nem tudja senki, mi a bánat ez.

A MaxPDA által kiszivárogtatott képek, majd a BerryCN nevű oldal videója (az oldal neve elég sokat mondó, lássuk be) egy állítólagos R47 belső kódjelű telefont takarnak, amiről egyesek azt is tudni vélik, hogy BlackBerry 9980 típusszámmal kerül forgalomba, limitált darabszámban. Az eddigi BlackBerrykre csöppet sem hasonlító, bődületesen otromba készüléket állítólag a Porsche mérnökei tervezték, és egyébként belül a telefon nagyjából egy Bold 9900-nak felel meg.

Erre utal a fenti videón látható készülék menüje is, mely egy az egyben az OS7-es Boldoknál látott interfész, más kérdés, hogy lövésünk nincs arról, hogy komolyan akar-e kezdeni ezzel a telefonnal bármit is a RIM, vagy valaki a messzi Kínában egyszerűen jól bepalizza az egész világot. Netán csak arról van szó, hogy ügyes kezű kínaiak szétkaptak egy BlackBerry 9900-at, majd jól leitták magukat, és újra összerakták a homályos emlékeik alapján.

Címkék: blackberry 9980 r47
süti beállítások módosítása