A QNX-es rendszerek, így a PlayBookon futó BlackBerry Tablet OS, és a hamarosan debütáló, hozzá hasonló felépítésű okostelefonos platform közös jellemzője, hogy a rendszer rugalmassága lehetőséget ad az Android OS-re fejlesztett programok egy részének futtatására. 

Ehhez egy speciális futtatókörnyezetet kell majd telepíteni a PlayBookra (az első QNX-es BlackBerryken ez már gyárilag rajta lesz), plusz elvileg a fejlesztőknek is minimális módosítást kell eszközölni a programon, de ezzel együtt sem fog minden appot támogatni az Android App Player.

A Thing.co.uk tegnap közzétett egy listát, melyen az szerepel, hogy várhatóan milyen alkalmazások esetében kell lemondani a portolásról. Így például az Android App Player nem támogatja értelemszerűen az androidos eszközökre fejlesztet élő háttérképeket, a SIP és a SIP VoIP alkalmazásokat, a widget-formájú programokat, az Android NDK-val (Native Development Kit) fejlesztett appokat, illetve az olyan, Google által fejlesztett érétknövelő alkalmazásokat, melyek a Google Mapsre vagy a Google Marketplace-re, illetve az Androdi cloudalapú üzenetküldő rendszerére építenek.

Az Android App Player a fenti limitációktól függetlenül hasznos és főleg egyedi kiegészítője lesz a QNX-es rendszereknek - a PlayBookra készült verzió még októberben megjelenhet, az okostelefonos testvér pedig a jövő év elején láthat napvilágot, az első új generációs BlackBerry megjelenésével.

süti beállítások módosítása