A DevConon Alec Saunders, a RIM fejlesztői kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese tartotta a második előadást Mike Lazaridis után - a tag szó szerint betáncolt a színpadra, majd hosszasan ecsetelte a BlackBerry platformban rejlő lehetőségeket. Alec két hanyagul odavetett "cool, eh?" közt egyebek mellett igyekezett eloszlatni a fejlesztők fejében élő képzeteket a BlackBerryk kapcsán, ezeket a diákat mutatjuk most be nektek.

Nahát, ezt mi sem gondoltuk volna, mindenesetre elég kemény, hogy ha lehet hinni a statisztikáknak, az App Worldből ma több alkalmazás vásárolnak, mint az Android Marketről, ami a világ egyik legnagyobb felhasználói számmal büszkélkedő mobilos ökoszisztémájának a része. Ez még hagyján, de a fejlesztőknek több pénz is üti a markát a fizetős alkalmazások értékesítése után.

Sokan határozottan állítják, hogy a BlackBerryk piaca csökken, ami ebben a formában nem igaz, inkább fogalmazzunk úgy, hogy a többi platform nő gyorsabban (mondjuk ez a fenti diából nem derül ki). Egy év alatt húszmillió új BlackBerry-előfizető csatlakozott, szóval egyelőre szó sincs arról, hogy zsugorodna a piac, éppen ellenkezőleg.

Végül, de nem utolsósorban komoly tévhit, hogy a BlackBerry-felhasználók nem töltenek le és nem használnak appokat. A DevConon elhangzott információk szerint naponta 4-5 millió letöltési tranzakciót kezdeményeznek a felhasználók az App Worldből, ami egyébként már jóval túlvan az egymilliárd letöltésen. 

Ehhez egyébként hozzájárul az a jelentős, idei piacbővítés, melynek Magyarország is részese volt az év legelején, bár a letöltésszámlálót aligha mi pörgetjük fel.

Cool, eh?

Címkék: world app devcon
süti beállítások módosítása