Újabb App World kliens megjelenésének küszöbén állunk, a 3.0-s főverzió után nagyon hamarosan, a tervek szerint jövő csütörtökön elérhetővé válik a RIM mobilos alkalmazás-piacteréhez készült keretprogram legfrissebb, 3.1-es verziója. 

Az új verzió ezúttal néhány igazán érdekes újdonsággal szolgál, ezek egyike a Gifting/Begging, vagyis az új verzióban lehet kunyerálni alkalmazást családtagtól, ismerőstől, aki aztán ha úgy érzi, megérdemeljük, megveheti helyettünk az appot. Karácsony előtt ideális húzás, nincs is szebb ajándék a fa alatt, mint egy BlackBerry app.

Következzen egy még érdekesebb újítás, aminek szintén lehet némi köze a szülő/gyerek viszonyhoz: ez a korhatáros appok megjelenése - innentől mindenkinek a fantáziájára bízzuk, mi mindenre lehet jó egy ilyen funkció.

Egy sokkal földhözragadtabb, de régóta várt változtatás, hogy az App World a 3.1-es változattól már kizárólag Wi-Fi kapcsolaton keresztül is működik majd mindenféle trükközés nélkül - eddig ugye ha nem volt mobil térerő, a hivatalos verziókban búcsút lehetett inteni a piactérnek. Emellett lesz néhány új nyelvi modul is a programban, de ez minket egyelőre nem érint, az App World magyarul továbbra sem tud még.

Mindez már most kipróbálható, a kliens bétája elérhető a tesztelőknek fenntartott Beta Zone portálon keresztül.

Címkék: beta world app zone
süti beállítások módosítása