Több mint egy hónapja van nálam egy PlayBook, aki emlékszik, Londonban vásároltam egy 16 GB-os példányt, elég jó áron, bár nem annyira jó áron, mintha az Egyesült Államokban vettem volna mostanában - igaz, oda előbb el is kellett volna utazni. Jack Potata azóta azzal nyaggat, hogy mondjam el neki, mire jó a PlayBook, mert ha meggyőzöm esetleg ő is vesz egyet. Próbáljuk meg!

Bár a PlayBookot professional grade tabletnek, vagyis kvázi üzleti tabletnek nevezi a RIM, ezt a jelzőt hamar felejtsük el, hiszen az eszköznek jelenlegi formájában vajmi kevés köze van az üzleti produktivitáshoz. Jó-jó, tudom, nem azt ígértem, hogy elmondom, mire nem jó a PlayBook. 

Persze az is lehet, hogy én közelítem meg rosszul dolgot, mindenesetre a számomra a PlayBook egy kiváló mobil médiafogyasztó eszköz, én elsősorban internetezek vele ott, ahol az egyébként nem egészen másfél kilós notebookomat nem akarom előszedni, vagy egyáltalán a közelben sem akarok látni notebookot (például ilyen hely az ágyam). Meg hát másfél kiló ide- másfél kiló oda, meg hiába szubnoti, a ThinkPadem mégsem fér el az oldalzsebemben, szemben a PlayBookkal. 

A holmi utazás közben kiváló unaloműző eszköz, ha éppen nem internetezek, akkor játszom vagy olvasgatok rajta - bár kétségtelen, hogy ettől még önmagában nem különleges a PlayBook. Ami különlegessé teszi, az a zsebemben lapuló BlackBerry, és a tabletet a telefonnal összekapcsoló BlackBerry Bridge, ami abszolút state of the art technológia, egy problémával: Bluetooth-ra épül.

A munkámhoz hozzátartozik az írás és a jegyzetelés, ez az oldala valahogy sosem fogott meg a PlayBooknak, amire tulajdonképpen mint egy nagy, hordozható kijelzőre tekintek, amit voltaképpen bárhová magammal tudok hurcolni. A memóriájában tárolt tartalmak mellett elérem a telefonom tartalmát is vele, valamint az internetre is kijutok a telefonon keresztül. Engem ez mérhetetlenül boldoggá és elégedetté tesz.

Ez az egész valahogy teljesen magától értetődőnek tűnik: az egymásra épülő eszközöké a jövő, melyek egymást kiegészítve kínálnak komplett, kerek egész szolgáltatást. Nem tudom, miért lett a PlayBook neve PlayBook, de ha marketinges lennék, erre a márkanévre nagyon rágyúrnék, és talán akkor mindenki számára egyértelművé válna, mire is jó a RIM tabletje.

Ti milyen szlogent adnátok a PlayBooknak?

Címkék: playbook tablet
süti beállítások módosítása