A BlackBerryk mellé csomagolt, illetve a különböző típusokhoz utólag beszerezhető bőrtokok közös jó tulajdonsága, hogy a védelem mellett újabb extra funkciók elérését teszik lehetővé. Mindez a gyári bőrtokokba elhelyezett mágnesnek köszönhető, ami alapján a telefon képes érzékelni, ha a tokba helyezték, és ennek megfelelően különböző műveleteket elvégezni. Ezek közül lássuk most a legfontosabbakat!

Profilbeállítások

A BlackBerryk a modern mobiltelefonoktól elvárt módon a legkülönfélébb módokon képesek jelezni, ha új üzenet, vagy bejövő hívás érkezik, vagy bármilyen más, a felhasználó figyelmét igénylő történés van. Az aktív tokban lévő BlackBerry - ha úgy állítjuk be - azonos profilbeállítások mellett is másként viselkedhet a tokban, mint amikor kivesszük a tokból.

holster_profil.jpg

Így például beállítható, hogy a telefon csak a tokban rezegjen, illetve adjon hangjelzést - vagy éppen fordítva, csak akkor, ha kiveszik a tokjából. Hasznos opció például egy csendes irodában, ahol nem kell külön profilbeállításokkal vacakolni, a telefon máris néma üzemmódba vált, miután kikerül a tokból.

Bár nem tartozik szorosan ide, de nem utolsósorban érdemes megemlíteni, hogy a telefon kijelzője azonnal kikapcsol a tokba helyezéssel, ezzel némi energia is spórolható a tok rendszeres használatával.

Híváskezelés

A hívásfelvételnél, és a hívás bontásánál is hasznát lehet venni a toknak, az erre szolgáló menüpontban beállítva a BlackBerry anélkül válaszol a bejövő hívásra, hogy meg kéne nyomni bármilyen gombot: elé helyette csak a tokból kivenni. A hívás bontásánál ugyanez megy fordítva, vagyis ha a telefon visszakerül a tokba, a rádiós modul bontja az összeköttetést.

holster_call.jpg

Ez mondjuk szerintünk nem feltétlenül nyerő opció, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy minden bejövő hívást fel szeretnénk venni anélkül, hogy tudnánk, ki a hívó vél. Hívásbontásra ettől függetlenül akár használhatjuk a tokot is.

Jelszózár

Végül, de nem utolsósorban egy hasznos biztonsági funkcióról is muszáj megemlékezni, ez az automatikus jelszózár bekapcsolás a tokba helyezéskor. A biztonsági beállítások jelszóbeállítások panelje alatt rejtőző funkció magáért beszél: ha a telefont a toka helyezik, a beállított időlimittől függetlenül aktiválódik a jelszózár.

holster_password.jpg

Ez a rendszer a jogos tulajdonos számára egy komoly biztonsági mentsvár, hiszen ha a készüléket a tokban tartja, és véletlenül elhagyja, vagy ellopják tőle, nagyjából zéró esély van rá a megtaláló vagy a tolvaj a telefonon tárolt adatokhoz hozzáférhessen. 

Az automatikus jelszózár azonban abból a szempontból kényelmetlenné teheti a telefon használatát, hogy minél többet kapjuk elő a készüléket a zsebünkből (ez egy BlackBerry esetében ugyebár elég komoly veszély), annál többször kell begépelni a jelszavunkat. 


Ha kedvet kaptál a bőrtok használatához, és nincs még ilyen kiegészítőd, nézz be a BerryBoltba, ahol megtalálod a BlackBerrydhez és hozzád legjobban illő példányt!

süti beállítások módosítása