Ma úgy látszik ilyen nap van, reggel az érintőkijelzős Boldról raktunk ki kiszivárgott képeket, most a Torch 2-t láthatjátok kémfotókon, ismét a BGR-nek köszönhetően. Sajnos a fotók túl sokat nem árulnak el az újdonságról, annál is inkább, mivel itt inkább a burkolat alatt lesznek a lényeges változások (jobb kijelző, erősebb hardver, új OS).

Ismét képeket mutogatunk, ismét a BGR jóvoltából, és ismét a Montana/Dakota kódnéven ismert hibrid BlackBerryről, mely vélhetően Bold márkanéven kerül forgalomba, bár a fotókon a márkajelzés helyett egyelőre csak a nem túl sokatmondó "Brand" szócska szerepel.

A mobil egyébként valószínűleg BlackBerry 9900, vagy 9930-as típusszám alatt láthat majd napvilágot, és ahogy arról korábban beszámoltunk, a mindössze 10,5 milliméter vastag, full touch és érintőkijelzős hibrid 1,2 GHz-es processzort, és 2,8 hüvelykes, VGA (640x480) pixeles felbontású kijelzőt kap majd, valamint természetesen már az új OS fut rajta. Új képek tömkelege a "tovább" gomb után.

Ezen a héten egy olyan alkalmazást ajánlunk nektek, mely a netes közvéleményt rendkívüli módon képes megosztani: az egyik fél szerint abszolúte hiánypótló, hasznos appról van szó, a szkeptikusok pedig éppen ellenkezőleg, teljesen feleslegesnek tartják a programot. Ez a program nem más, mint a SmartWiFi.

A hongkongi S4BB fejlesztésében készülő, nagyjából egy éve megjelent SmartWiFi lényege az energiahatékonyság növelése lenne. A fejlesztők abból az alapproblémából indultak ki, hogy a BlackBerryk Wi-Fi kapcsolata ugyan rendkívül hasznos tud lenni bizonyos helyzetekben, de értelemszerűen csak ott, ahol rendszeresen tudunk hotspothoz csatlakozni (otthon, munkahelyen, iskolában stb.).

Bár a PlayBook premierjéig már kevesebb, mint két hét van hátra, a reklámkampányoknak még mindig nyoma nincs, viszont a sajtó már megkapta a meghívót a launch partira, ami jövő héten lesz - hol máshol, mint New Yorkban.

A meghívó közös ünneplésre invitál, más kérdés, hogy egyelőre korántsem biztos, hogy a premiert követően lesz oka ünnepelnie a RIM-nek. Az európai launchról szokás szerint továbbra is semmi információ, talán a 14-i partin mondanak valamiféle dátumot, de sok reményt továbbra sem fűzünk hozzá, hogy a PlayBook belátható időn belül eljut hazánkba, leszámítva a magánimportból származó néhány példányt.

Ahogy az előre látható volt, a BlackBerry 9780 megjelenése után néhány héttel a T-Mobile szépen kiárusította a megmaradt 9700-as készleteket, és beszüntette a telefon értékesítését. Mondjuk lássuk be, a két modellt sokáig egymás mellett szerepeltetni jó nagy melléfogás lett volna a sales részéről, ráadásul a T-Mobile BlackBerry-választéka így is a legbőségesebb a hazai szolgáltatók közül.

Ha már itt tartunk, a Vodafone továbbra is meglehetősen hektikusan működő készülékkeresője jelenleg egyetlen BlackBerryt talál meg, mégpedig a Curve 3G-t, sem a korábban kapható 9000-es, sem a 9700-as Boldok, sem pedig a szép emlékű Storm nem szerepelnek a listán. Nem tudjuk, pontosan mi történt, nem kizárt, hogy csak valami webes adminisztrációs hiba áll a dolog hátterében, mindenesetre érdekes fejlemény lenne, ha a Vodafone leszámolna gyakorlatilag a teljes BlackBerry-kínálattal.

A készülékváltáson gondolkodó Telenor-ügyfeleknek örömmel jelentjük be, hogy a kék szolgáltató választéka változatlan maradt (változatlanul régi), továbbra is a 8520-as Curve és a 9700-as Bold szerepel árlistán.

Szeretjük az indiai reklámokat, valahogy sugárzik belőlük a pozitivizmus, és többnyire még egy alapvetően komoly márkát is el tudnak viccesen, szórakoztatóan adni. Akárcsak Észak-Amerika, úgy India is elképesztően sok BlackBerry Messenger felhasználót ad, róluk szól ez az alant látható négy spot. Na és persze arról, hogy az indiai lányok továbbra is gyönyörűek. Enjoy!