Már lassan háromnapos hír, de hátha nem mindenki találkozott vele: a RIM közel 500 millió dolláros értékvesztési leírást könyvelt el a még el nem adott PlayBook készletekre. Mindez azt jelenti, hogy több mint 1 millió PlayBook lehet a boltok polcain vagy a RIM raktárjaiban, amelyeket a következő hónapok során igyekeznek kisöpörni, hogy előkészítsék a terepet a ráncfelvarrt változat számára.

Mindez azt jelenti, hogy ezentúl lényegében mindenhol rendkívül nyomott árakon lesz elérhető a PlayBook, amely tavaszra megkapja a 2.0-s operációs rendszert, amelynek a legfontosabb újdonsága, hogy elérhetővé teszi az Androidos alkalmazások futtatását is. Az USA-ban már 200 dollárért is elérhető a 16GB-os változat, míg a 64 GB is már beesett egy ideje 350 dollár alá, és valószínűleg lesz még kevesebb is.

Kiváncsiak leszünk, mindez hogyan jelenik majd meg a hazai Vodafone árképzésében...az európai boltok egyelőre nem tükrözik az amerikai árakat, sajnos.

Persze, dilemma, hogy közeleg az új változat, de a jelenlegi ismeretek szerint nem fog annyival többet tudni, meg feltétlenül megérje a teljes árat kifizetni érte. Arról nem is beszélve, hogy még hónapokra lehet a megjelenése.

Közben esetleg Tom és Berry is leírja tapasztalatait, hogy valójában mire is haszálja a PlayBook tabletet, amellett, hogy van BlackBerryje, és fél nap egy egy ThinkPaden dolgozik...

Ha Neked vannak jó példáid, hogy mire is jó, ha van az embernél egy tablet, írd le kommentben!

George Campbell és Alexander Wilson a Research in Motion pontosan meg nem határozott területért felelős vezetői aztán tudnak élni: miközben a cég a részvényárfolyam esésétől nyög, ők - talán éppen ezért - csatak részegre isszák magukat, alighanem a munkáltatójuk pénzén. De nem ez a legnagyobb bűn, amit Campbell és Wilson elkövettek. Bár biztos rutinos utazók, nem hallgattak a fontos intelemre: részegen ne ülj repülőre!

Ennek az lett a vége, hogy a két jómadár az Air Canada Torontóból Pekingbe tartó menetrend szerinti járatán olyan botrányosan viselkedett, hogy a pilóta Alaszka felett úgy döntött visszafordul, és leteszi a gépet Vancouverben. A menedzsereket ezután átadták a hatóságoknak, a büntetésük pedig egyenként 35878 dollár (hogy miért pont ennyi, azt valaki igazán elárulhatná), valamint egy évig nem tehetik be a lábukat Air Canada járatra.

A RIM amint értesült az esetről, vizsgálatot indított, és felfüggesztette a két vezetőt - bizonyára vannak olyan hangok a cégnél, hogy bárcsak Mike Lazaridist és Jim Balsillie-t kapták volna rajta, amint a repülőn részegen, letolt gatyával kergetik a stewie-kat.

Címkék: air rim canada

Tegnap elindult a BerryBlog óriási szülinapi játéka, tudjátok, amiben értékes díjakat így például fődíjként egy BlackBerry 9900-at lehet nyerni. A beérkezett nevezések közül sok az önjelölt (szó szerint) nyertes, ettől függetlenül vannak már azért olyanok, akikre több ajánlás is érkezett.

Ne feledjétek, a nyeréshez nem elég, ha csak felveszitek a BerryBlogot a BBM-listátokba, nevezni (ajánlani) is kell egy PIN-t a játékba!

Az állás a legutóbbi összesítéskor, december 1-jén, 22:00-kor a következő volt:

  • Első helyezett: 9 ajánlás
  • Második helyezett: 3 ajánlás
  • Harmadik helyezett: 2 ajánlás

Úgy tűnik, valaki itt nagyon begyújtotta a rakétákat, de nem lehet senki biztonságban, hiszen a verseny december 15-én nulla óráig tart, addig bármikor lehetnek utolsókból elsők. A dráma tehát csak most kezdődik, adjátok le ti is az ajánlást BBM-en, játékszabályokért és részletekért KATT IDE!

A "Küldj egy BlackBerryt karácsonyra!" játékot támogatják:

Címkék: játék berryblog

A születésnapok és évfordulók alkalmával divatos manapság mindenféle összesítést meg statisztikát készíteni az eltelt időszakról. Mi is ezt tettük, most, hogy egyéves lett a BerryBlog, úgyhogy könnyű kis ujjgyakorlat gyanánt következzen gyorsan a lista, avagy milyen lenyomatot hagyott a weben a BerryBlog 2010. december 1. és 2011. december 1. között!

  • A BerryBlogon az első évben összesen 596 poszt jelent meg, vagyis naponta (a hétvégéket is beleértve) 1,63 posztot kaptatok átlagosan. A legerősebb hónap az augusztus volt, ekkor 62 bejegyzés ment ki, a leggyengébb pedig a július, 39 poszttal - bocs, nyaralni mindenkinek kell.

  • A BerryBlog Facebook-csoportjához az első évben 740-en csatlakoztak, jelentős részük (30 százalék) 25-34 év közti férfi, a nemek aránya körülbelül 34-66 százalék a fiúk javára, vagyis vannak azért lányok is szép számmal - ezt csak azért írjuk le, mert feltételezhetően az olvasói összetétel is hasonló arányokat képvisel.

  • A BerryBlogon a legtöbbet használt címke a BlackBerry (ki gondolta volna), ezt az eddigi posztjaink közül 189 alkalommal használtuk fel. A telefonok közül a legtöbbet a Bold termékcsaládról posztoltunk (összesen 53 alkalommal), a PlayBookról pedig 93 (!) bejegyzést írtunk. Ideje volt hát októberben venni egyet, nem?

  • A BerryBlog két állandó rovata az Alkalmazásajánló és a Heti BB-celeb, előbbibe 29, utóbbiba 39 cikket írtunk eddig. Barack Obama nagy visszatérője a celebes rovatnak.

  • A BerryBlog első évének legnépszerűbb posztja március 30-án született, A nagy mérkőzés: BlackBerry 9780 vs. 9800 című bejegyzésre eddig összesen 3866-an kattintottatok. Köszi!

  • Ha kinyomtatnánk a BerryBlog összes posztját, és egymás mellé raknánk az A4-es lapokat, majdnem körbeérné Magyarország határait. Na jó, ez nem igaz, de jól hangzik, és minden statisztikában kell lennie egy ilyen adatnak.

Biztos össze lehetne még szedni egy csomó statisztikát, de nem akarunk titeket tovább terhelni a száraz számokkal, mostantól legfeljebb a BerryBlog őrületes születésnapi játékának statisztikáit fogjátok itt látni a napokban!

Tényleg, már indultatok a díjakért?

Tavaly, a BerryBlog indulásakor elsősorban az volt a célunk, hogy a BlackBerrykről írjunk nektek mindenféle érdekességeket, aztán majd meglátjuk mennyire lesz rá kereslet alapon valamerre továbblépünk, természetesen megtartva a fő profilt, vagyis a blogot.

A mai nap adja magát a továbblépésre, így büszkén mutatjuk be nektek a BerryBlog kistesóját, a BerryBoltot, mely az első, kifejezetten BlackBerry okostelefonokra szakosodott webáruház Magyarországon!

A bolt kezdeti választéka egyelőre túlnyomó részt eredeti, a RIM által forgalmazott, hivatalos forrásból származó tartozékokból, valamint egyéb, prémium minőségű kiegészítőkből áll. A tartozékok elsősorban a most is kapható, vagy nemrég forgalmazott BlackBerrykhez érhetők el, a választék azonban folyamatosan bővül majd az újabb készülékek megjelenésével!

Idővel a BerryBolt profilját tovább szélesítjük majd, így a terveink közt szerepel egyebek mellett készülékek forgalmazása is, emellett ha valamit nem találsz meg a választékban, írj nekünk e-mailt, megpróbáljuk neked beszerezni!

A boltot a felnőtté válás útján mindvégig támogatja a nagytesó, a BerryBlog, mely természetesen továbbra is napi szinten szállítja nektek a híreket a BlackBerryk világából. Ha úgy tetszik, a BerryBolt a BerryBlog születésnapi ajándéka - mindkettőt Nektek készítettük, olvassátok, használjátok őket sokat, legyen benne akkora örömötök, amekkorát nekünk okozott a létrehozásuk!

És akkor a végén még egy kis apróság Nektek, olvasóknak: a BerryBoltban december 31-ig vásárló BerryBlog-olvasók az első rendelésükből 250 forint kedvezményt kapnak! A kedvezmény igénybevételéhez a pénztárnál az ajándékkupon mezőbe írd be, hogy "BerryBlog" (idézőjelek nélkül)!

Címkék: launch berrybolt

Ma mintegy varázsütésre új BlackBerryvel bővült a T-Mobile árlistája, megjelent a 9800-as Torch utódja, a 9810. A készülék az új OS7-es termékvonalból talán a legkonzervatívabb külsőt képviseli, belül azonban a 9900-as Boldhoz és a 9860-as Torchoz hasonlóan megújult. De erről már írtunk, lássuk inkább az árakat!

A mobil két év hűségvállalással, díjcsomag-hűség nélkül 120 ezer forintba kerül, egy év hűséggel pedig 130 ezret kell kicsengetni érte. Dominóban 135 ezerért lehet hozzájutni, és van 40 ezres indulóval részletfizetés, havi 6670 forintos törlesztéssel. A telefon MédiaMánia XL csomag mellé, két év hűséggel 30 ezertől indul, MédiaMánia S-sel pedig pont egy százasba kerül. Hát ez nem sokkal olcsóbb, mint a 9900-as, az biztos.

Címkék: t mobile torch 9810