Elég régóta használom napi szinten a PlayBookot, elsősorban médiafogyasztásra és internetezésre. Egy ideig próbálgattam jegyzetelésre is befogni, de a virtuális billentyűzetbe még 7 hüvelykes méretben is beletört a bicskám. Szerencsére a tabletre elvileg mindenféle Bluetooth-szos klaviatúra ráköthető, csakhogy a RIM kínálatában nincs ilyen termék, valami béna távol-keleti cuccal meg mégsem lenne jó mutatkozni emberek előtt.

Ezt a problémát szerencsére hamarosan megoldja a RIM, érkezik a hivatalos fizikai billentyűzet a PlayBookhoz, mely éppúgy Bluetooth kapcsolatot használ, mint bármelyik hasonló társa, csak éppen ezt a kütyüt a tablethez méretezték, illetve a csomagban egy olyan tok is van, amivel könnyűszerrel együtt hordozható a PlayBookkal.

A legjobb, hogy a billentyűzeten multitouch vezérlésű touchpad is lesz, vagyis az egész cucc kifejezetten notebook (pardon, netbook) jelleget kap. A billentyűzet - melynek neve ha minden igaz BlackBerry Mini Keyboard lesz - saját akkumulátorról megy majd, ezt microUSB töltővel lehet tölteni, az akku pedig állítólag 30 napig bírja.

Instant get!

Via Berryreview.

süti beállítások módosítása