Miközben jó előre leszögezem, hogy az OS 2.0 -s rendszerfrissítés a legjobb dolog, ami a PlayBookkal történt az elmúlt időszakban, azért mint mindennek, ennek is van fonákoldala, hovatovább van még mit csiszolni az új OS-en. A teljesség igénye nélkül következzen azoknak a hiányosságoknak, vagy bugoknak a listája, amiket az elmúlt két napban fedeztünk fel, vagy fedeztek fel helyettünk mások.

  •  Inkonzisztens kinézetű natív appok/bridge appok.

Tök jó, hogy megjelent az új, natív e-mail kliens, és jól is néz ki, de többekben jogosan merül fel a kérdés, hogy vajon miért nem lehetett a Bridge e-mail klienst ugyanolyan kinézetűre gyúrni, mint a natív e-mail klienst? Vagy akár mindjárt integrálni a kettőt?

  •  E-mail kliens IMAP-kezelés/mappakezelés

Hiába tud POP3-at és IMAP-et a natív e-mail kliens, a valóságban a jelek szerint nem, vagy nem mindenkinél szinkronizálja a PlayBook megfelelően a szervertartalmat IMAP esetén, vagyis nem jelennek meg a könyvtárak, illetve a máshonnan elküldött e-mailek sem jelennek meg az elküldött mappában. A mappák ugyan Gmail alatt megvannak, de hiába böködjük az ikonokat, nem csinál semmit a rendszer.

  • Párbeszédmód hektikus működése a natív e-mail kliensben

A conversations, vagyis az üzenetek párbeszédbe rendezése a legjobb találmány a kerék óta, sajnos a PlayBook e-mail kliense néha nem tudja megfelelően összegereblyézni az üzeneteket. Szinén többnyire az IMAP-os fiókokkal fordul elő.

  • Névjegyzékben nincs lehetőség a vezetéknév-keresztnév cserére.

Jó, mondjuk belátom, a magyaron kívül elég kevés nyelv van a világon, mely a családnevet teszi előre, mindenesetre van akit zavar (például engem), ha a névjegyzékben mindenkinek a neve fordítva szerepel. Ha egy BlackBerryn meg lehet oldani a cserélgetést, igazán megoldhatnák itt is.

  • A kontaktok összeszinkronizálása több rendszerből

Ez megint névpara, és igazából nem is annyira a RIM, mintsem azoknak a felhasználóknak a hibája, akiknek a névjegyzéke egy kupleráj. Ha a nevek nem stimmelnek pontosan a Facebookon, Linkedinen meg az eredeti névjegyzékben, a PlayBook nem tud párosítani, ha meg manuálisan párosítjuk egy ember facebookos adatlapját a saját névjegyzékünkben szereplő névvel, akkor vicces variációkat szül a rendszer. Ha például az édesanyánk Szabó Lászlóné néven szerepel a Facebookon, a névjegyzékünkben viszont csak "Anya" van beírva, a kézi párosítás után Anya Lászlóné lesz szegény anyukánk neve.

  • A naptár nem kezel több Gmail-naptárt egyszerre

Ez sem annyira PlayBook-para, hiszen a BlackBerryn sem tudunk több naptárat összeszinkronizálni egy account alá, sőt emlékeim szerint ezt egy androidos telefonnal sem lehet megoldani (legalábbis nem mindegyikkel). Persze rétegigény, de nekem például jól jönne.

  • Nincs magyar prediktív bevitel

De legalább van magyar nyelvi támogatás, talán egyszer lesz prediktív bevitel, sőt, esetleg helyesírás-ellenőrző is. 

  • Egyik új natív kliens sem támogatja a portrémódot

Ez is inkább layout-para, sok vizet nem zavar, én például gyakorlatilag nem is használom a PlayBookot portréban. 


Nagyjából ezek, amiket mi gyűjtöttünk ki, de kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, ti milyen hibákat találtatok eddig. Köszönjük mindenkinek az eddigi bugreportot!

Címkék: os 2 playbook
süti beállítások módosítása