Érdekes híresztelés látott napvilágot múlt hétvégén Jim Balsillie, a RIM egykori társelnök-vezérigazgatójának márciusi távozásával kapcsolatban. Elég valószínű, hogy Balsillie stratégiai nézeteltérés miatt távozott a cégtől, nem pedig azért, mert a vállalat egyébként veszteséges negyedévet zárt. 

A HWSW a témában ma közölt cikkében leírja, a vezetés és Balsillie szembenállását alapvetően az okozta, hogy az egykori alapító lényegében bérbe akarta adni a BlackBerryk mögött álló infrastruktúrát a mobilszolgáltatóknak, akik aztán más gyártók készülékeit is beengedhették volna a rendszerbe. Ahogy a HWSW írja:

A terveket közelről ismerő, nevük elhallgatását kérő alkalmazottak szerint a terv megvalósulása az operátorok számára komoly előnyökkel járhatott volna. A mobilszolgáltatók a RIM háttérrendszerének hathatós támogatásával egészen új konstrukciójú mobilinternet-csomagokat kínálhattak volna előfizetőknek, nem elsősorban a benne foglalt adatmennyiségre, hanem az elérhető speciális szolgáltatásokra helyezve a hangsúlyt.

A tervet végül maga Thorsten Heins, a RIM jelenlegi elnök-vezérigazgatója húzta keresztbe, aki úgy tűnik hallani sem akar hasonló, markáns stratégiaváltásról. A jelenlegi felsővezetés ellenben teljes mellszélességgel kiáll a BlackBerry 10 és az új operációs rendszerrel együtt érkező készülékek mellett - mellesleg elemzők szerint nem is nagyon van más választásuk.

Tudhatnak valamit...

süti beállítások módosítása